Viladecavalls implantarà una taxa municipal a grans companyies d'energia

Es tracta d'un projecte pilot de la Diputació de Barcelona únic a la demarcació

Redacció
26 de setembre del 2018
Actualitzat a les 16:02h
La Diputació de Barcelona ha atorgat a l'Ajuntament de Viladecavalls un projecte pilot a la província en el qual s'estudiarà la viabilitat d'implantar una taxa a les grans companyies d'energia que ocupen, amb les seves infraestructures, el domini públic del terme municipal.

Viladecavalls esdevé el projecte pilot d'aquesta iniciativa a la demarcació. Una vegada elaborat l'estudi, aquest serà la referència tècnica, jurídica i econòmica per determinar el càlcul de la taxa per a utilització privativa o aprofitament especial del domini públic local, de les instal·lacions de transport d'energia, així com per identificar les afectacions de les instal·lacions construïdes en terrenys de titularitat municipal.

Si el resultat d'aquest projecte pilot determina que és viable aplicar una taxa a les companyies energètiques, s'iniciarà la creació d'una ordenança fiscal que la reguli. Això implicaria una millora del finançament municipal per emprendre nous projectes locals que millorin el benestar dels veïns i veïnes de Viladecavalls.