El mentalista sabadellenc David Baró fa història a l’Aquàrium

Ha fet una acció d'escapisme pionera a tot l'Estat submergint-se amb una camisa de força a la piscina dels taurons i les rajades

Nació Sabadell
17 de juliol del 2015
Actualitzat el 21 de juliol a les 8:28h
David Baró a l'Aquàrium de Barcelona
David Baró a l'Aquàrium de Barcelona | Juanma Peláez
 
El mentalista sabadellenc David Baró ha complert aquest divendres amb un dels seus reptes més arriscats. Baró s’ha submergit en el tanc dels taurons i les rajades de l’Aquàrium de Barcelona, lligat amb una camisa de força i un cinturó amb pesos i a pulmó, sense bombones d’oxigen. Ho ha fet en el marc del darrer programa del Versió RAC1 de la temporada, davant la mirada incrèdula dels visitants de l’equipament.

David Baró enfundant-se la camisa de força. Foto: Juanma Peláez


Baró s’ha col·locat la camisa i després de fer les darreres comprovacions s’ha submergit en companyia d’un submarinista del centre, que li ha subministrat oxigen fins que ha tocat el fons del tanc, a 5 metres de profunditat i a una temperatura de 17ºC. Un cop allà, s’ha tret l’aire i ha començat a moure’s amb força per treure’s la camisa.
 

Un tauró passa per davant de David Baró. Foto: Juanma Peláez


El moviment ha atret l’interès d’alguna de les bèsties del tanc, entre elles una rajada que ha decidit tenir-se-les amb Baró. “M’he trobat amb la rajada i he patit una mica”, ha reconegut un cop ha sortit de la piscina.
 

Una rajada ataca en David Baró. Foto: Juanma Peláez


Finalment, Baró ha aconseguit desfer-se de la camisa de força i deslligar-se el cinturó amb pesos que duia lligat per pujar cap a la superfície, uns 55 segons amb molt moviment que han fet patir més d’un al túnel de l’Aquàrium que permet veure l’interior de la piscina.
 
“Tinc molt de fred, però ha estat una pujada d’adrenalina”, ha assegurat només treure el cap fora de l’aigua. En Josep Martínez, el submarinista que l’ha acompanyat en l’experiència, ha destacat la plasticitat del moment: “Ell no ho ha vist, però quan ho faci fliparà, el tauró més gran que tenim el tenia just a la mà, ha estat formidable”, ha assegurat. De fet, quan ha sortit diverses de les criatures de la piscina s’han barallat per fer-se amb un tros de la camisa que Baró ha deixat al fons de la piscina.
 

David Baró es treu la camisa de força i el cinturó. Foto: Juanma Peláez


 
Qui és en David Baró
 
David Baró és Primer Premi Nacional de Mentalisme 2014, guanyador del Concurs Nacional de Mentalisme 2014. La d’avui és la primera vegada a tot l’Estat que es fa aquest tipus d’experiència.

Per fer aquesta immersió David Baró acumula diversos mesos de preparació física i mental i durant les darreres setmanes ha rebut diverses lliçons del cap de submarinistes de l’Aquàrium de Barcelona, Josep Martínez.

David Baró es dedica al món de l’espectacle des dels 9 anys i és alumne del Premi Nacional de Màgia Amilkar. Ha estudiat psicologia, llenguatge no verbal i té un màster en hipnosi clínica. Al Versió RAC1 ja hi va participar a finals de l’any passat, on va endevinar el número guanyador de la Grossa de Cap d’Any.
 

David Baró surt de l'aigua. Foto: Juanma Peláez