L'Obrera apel·la al seu projecte davant la justícia per evitar el desallotjament

Aquest dimarts se celebra un judici civil per la denúncia de Cajamar, propietària legal de l'edifici

Alguns dels acusats, a punt d'entrar als Jutjats
Alguns dels acusats, a punt d'entrar als Jutjats | Albert Hernàndez
25 de setembre del 2018
Actualitzat a les 17:22h
"L'Obrera es queda al barri!". Sota aquest crit han entrat els 17 membres del Centre Social Alliberat L'Obrera al Jutjats de Sabadell, perquè aquest dimarts han declarat davant el jutge per autoinculpar-se en l'ocupació de l'immoble, propietat de Cajamar. Precisament, aquest sentiment de pertinença al barri i el projecte que desenvolupa, també al sud de la ciutat, és al que han apel·lat per seguir a l'avinguda Barberà, 142.

La defensa de L'Obrera ha admès que ha sortit amb "bones sensacions" de la vista, ja que estava molt limitada d'arguments, però s'ha pogut "debatre dret a la cultura i a la propietat". I ha posat l'accent en què la demanda es va posar més tard de l'any de l'ocupació.

L'objectiu, ha continuat, es portar el cas "per la via ordinària". Tot plegat, tal com ha calculat, s'espera que hi hagi una resolució en un temps aproximat d'un mes. En cas de ser favorable als interessos de l'entitat social, "suposaria tornar a començar de zero i potser aquí s'obren a negociar".         

Oberts al diàleg

Tot i la compareixença davant la justícia, la membre de L'Obrera, Cristina, no ha descartat acords amb l'entitat bancària, "sempre tenim la porta oberta" i ha recordat les peticions que ja van fer a l'estiu com "un cessió temporal" que convingui ambdues parts. 
 

Les persones aplegades a les portes dels Jutjats de Sabadell Foto: Albert Hernàndez


Ha remarcat la línia de consens i "pacífica" que sempre han mostrat per solucionar el conflicte amb la "propietària legal" de l'edifici, tal com ha reconegut. Tanmateix, ha criticat que "no ha tingut gaire ganes de negociar", encara que ha reconegut el fet que s'asseguessin a escoltar els seus suggeriments, amb la mediació de l'Ajuntament de Sabadell. 


Prop d'un centenar de persones han acompanyat les 17 persones que tenien cita amb la justícia. Mentre han durat les declaracions, han protestat, en to festiu, fins i tot amb una ballada d'un gegant, a les portes de les dependències judicials i al crit, "perquè s'escolti des de la sala: L'Obrera es queda al barri!".