Torna la Mostra Internacional de Cinema Animal als cinemes Imperial

Sabadell commemorarà el dia internacional dels animals també amb la fira animalista

Redacció
25 de setembre del 2018
Els gossos, un dels protagonistes aquests dies a la ciutat
Els gossos, un dels protagonistes aquests dies a la ciutat | Cristóbal Castro
El 4 d'octubre se celebra el dia internacional dels animals, aprofitant aquest commemoració torna a organitzar-se la II Mostra Internacional de Cinema Animal, que tindrà com a aparador visual els cinemes Imperial, i la III Fira d'entitats animalistes. Serà del 2 al 7 d'octubre.

Tot i així, enguany no hi haurà competició, el regidor de Benestar Animal i de Foment de les Arts Audiovisuals, Miquel Soler, “aquest any no hi haurà concurs de curts audiovisuals, el caràcter més competitiu de la mostra serà bianual; en canvi, s'oferirà una programació gratuïta per a públic familiar al carrer”.  

La iniciativa, però, conserva l'esperit de l'any passat: sensibilitzar sobre els drets dels animals i contribuir a un canvi cultural a favor del benestar, respecte, consciència i responsabilitat cap als animals, així com fomentar el consum de cinema i documentals.

S’han sumat a la iniciativa entitats com Cineclub que, en la seva programació estable, el dijous 4 d’octubre oferirà la pel·lícula White god, i també l'Espai Cultura de l'Antiga Caixa Sabadell que projectarà la pel·lícula Lifi, una gallina tocada de l'ala el dissabte 6 d'octubre, dins la programació de cinema d'animació de l'entitat. A més, la bona acollida de les escoles en la primera edició, enguany s'amplia l'oferta per a alumnes de primària i ESO, amb títols com L'últim llop i Una amistat inoblidable, els dies 2, 3 i 4 d'octubre, i ja s’han inscrit 600 alumnes, un centenar més que l’any passat. 

Fira dentitats animalistes 

Les dues primeres edicions es van portar a terme al parc del Nord, organitzades exclusivament per les entitats. Enguany l’Ajuntament participa també de l’organització i se celebra al centre de la ciutat per donar més visibilitat.

S’espera que aquesta fira tingui una molt bona acollida ja que de moment hi ha inscrites 33 entitats que ocuparan tot el Passeig de punta a punta, i al final s’hi instal·larà una àrea de gespa per fer actuacions amb els animals. A més, la programació completarà amb xerrades i sessions pràctiques. 

L’actriu Nathalia Seseña, coneguda pel seu treball d’actriu i per ser una defensora dels animals actuarà com a padrina de la Fira i la visitarà el diumenge a les 13.30 hores.