La Plataforma en Defensa dels Serveis Públics considera «urgent» el rescat d'Smatsa

Reacciona d'aquesta manera després de les novetats judicials de la peça 28 del cas Mercuri

Redacció
24 de setembre del 2018
La Plataforma en Defensa dels Serveis Públics ha considerat "urgent i imperatiu" el rescat del servei de neteja i recollida de residus de la ciutat, que duu a terme Smatsa. Així han reaccionat després que s'hagin conegut les novetats de la peça 28 del cas Mercuri

Ha recordat que, segons la interlocutòria, "Smatsa i PSC constituïen una organització criminal", una acusació que xoca amb els principis de l'organisme com, entre d'altres, "la transparència" i que firmes privades "facin negoci amb els drets bàsics de la ciutadania, beneficis que s'embutxaquen uns pocs, en detriment de la qualitat del servei".

La plataforma ha assegurat que Smatsa ha quedat demostrat, amb aquestes investigacions prèvies, que el contracte "va ser irregular i fraudulent" i que no es va fer a través d'un concurs real, sinó mitjançant un "canvi de favors" com el suposat finançament del sopar de campanya electoral del 2011 del PSC per un import d'uns 100.000 euros.

La Plataforma en Defensa dels Serveis Públics ha volgut deixar clar que no qüestionen la tasca que duen a terme els treballadors d'Smatsa, ja que els han descrit "com a víctimes d'aquest model".