El campanar de Sant Fèlix s'obre avui al públic

Redacció
19 de juliol del 2015
La plaça de Sant Roc de Sabadell.
La plaça de Sant Roc de Sabadell. | Albert Segura

El campanar de Sant Fèlix, en plena plaça de Sant Roc. Foto: Albert Segura


Avui diumenge, al punt del migdia, s’ofereix una visita guiada al campanar de Sant Fèlix. La visita, d’una hora de durada, està emmarcada en l’activitat que organitza el Museu d’Història cada tercer diumenge de cada mes per conèixer-ne la història.

Les obres del campanar es van iniciar el 1724 i es van acabar el 1738. L’edifici del campanar de Sant Fèlix és d’estil barroc, té la planta octogonal i formalment té tres cossos ben diferenciats que corresponen a les principals funcions que acollia quan es va construir: en el basament, la capella del Roser; en el pis del mig, el comunidor; i a dalt, el pis de les campanes.

Amb la visita a aquest singular edifici del segle XVIII es podran conèixer les principals parts de l’edifici. A la planta baixa s’hi podran veure les restes de l’antiga capella del Roser i els arcs de reforç, fets després del incendi de la Setmana Tràgica. Al pis del comunidor es veurà una mostra de les peces de ceràmica trobades durant les excavacions fetes durant la rehabilitació de l’edifici.

Després es visitarà l’habitació on hi ha el rellotge, construït l’any 1903 a la casa de Pablo Odobey du Jura, a França. Avui, però, les campanes les activa un rellotge electrònic, programable i que amb una antena registra automàticament els canvis horaris. 

Finalment, es pujarà fins el pis de les campanes. De les tres campanes que hi ha, dues són litúrgiques, la Jacinta i la Dominica, mentre que la tercera, penjada al mig, és la de les hores. La decoració és obra de l’artista Joan Vila Cinca. 

Des dels finestrals d’aquest pis, a més, es podrà gaudir d’una espectacular vista de la ciutat.