El veí de Gràcia que li han ocupat l'habitatge demana agilitat judicial per poder tornar a casa

Carrega contra el consistori, la Policia Municipal i els Mossos d'Esquadra

Membres de la PAH, veïns de Gràcia i regidors, a la plaça del Treball
Membres de la PAH, veïns de Gràcia i regidors, a la plaça del Treball | Albert Hernàndez
24 de setembre del 2018
Actualitzat a la 13:57h
El veí de Gràcia, Xavier Girbau, que des del passat 30 de juliol té el seu habitatge ocupat per una família demana agilitat judicial per poder tornar a casa seva. "Anant bé, em diuen, que podria tornar per Nadal", apunta i afegeix, "i ja veurem com està l'immoble". Per ara el seu cas està encallat als jutjats i viu, amb la dona i els dos fills, a casa els seus pares. 

"Tinc una hipoteca, el padró i l'escriptura que demostren que és casa meva", reclama i això tomba l'argument dels ocupants "que és d'un banc". Girbau clama contra la justícia, perquè quan va presentar la querella "em van dir que trigaria, mínim, un mes per tornar a casa, perquè era agost". Una línia crítica també contra l'Ajuntament de Sabadell, "tot molt bones paraules" i segueix, "no pot ser que hagi de demanar-los ajuda i no ho facin ells". 

L'afectat remarca que "entenc la problemàtica de la família ocupant, però i a mi? Això també és un problema". "No pot ser que es faci justícia social a càrrec dels particulars" i ha esperonat als polítics, de tots els àmbits, "a ser valents i legislar. Busquin solucions".  

Girbau ha qualificat "d'absurda" la situació i que "se m'han trencat les il·lusions del futur". Ha insistit que "no pot ser que es trigui tant". En aquest sentit, ha dit "la llei exprés no és tan exprés". Ha criticat la resposta de Mossos d'Esquadra i la Policia Municipal, malgrat els veïns "tenen una llista amb matrícules i cotxes que controlen pisos del barri". 

El consistori recorrerà a la Generalitat 
 
L'Ajuntament ha intentat fer una mediació, però la família, que com garanteix el regidor de Serveis Municipals i Seguretat i Prevenció, Lluís Perarnau, està reconeguda com a vulnerable, manté la seva postura de continuar en aquest immoble. 

Perarnau admet que "confiàvem que la justícia aniria més ràpida" i ha avançat que l'alcalde, Maties Serracant, es posarà en contacte amb "algú de la Generalitat, de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, per treure aquesta família del pis i donar-li una solució". Ara mateix, assenyala, "no tenim disponibilitat al parc d'habitatge social de la ciutat. Però no només per aquest cas, també per a d'altres".