L'última setmana de setembre comença amb plugims

La temperatura màxima baixarà, però seguirà l'ambient calorós

S'esperen alguns xàfecs
S'esperen alguns xàfecs | Juanma Peláez
Redacció
23 de setembre del 2018
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dilluns, última setmana de setembre, hi haurà intervals de núvols baixos al llarg del dia a punts del sector central del litoral i prelitoral i resta de l'interior del quadrant nord-est. A la resta estarà serè o poc ennuvolat, per bé que fins a primera hora del matí també n'hi haurà a punts del prelitoral sud.

A partir del final del matí creixeran nuvolades a punts de muntanya del terç nord, a la resta de la meitat est i al sector central del litoral i del prelitoral. Independentment, al vessant nord del Pirineu estarà entre molt ennuvolat i cobert al llarg de tota la jornada, amb nuvolositat més trencada al centre del dia.

S'esperen xàfecs a partir de mig matí a punts del sector central del litoral i prelitoral, així com altres punts de l'interior de la meitat est. Seran entre febles i moderats, o localment forts, i no es descarta que vagin acompanyats de tempesta. S'acumularan quantitats entre minses i poc abundants, si bé de manera local podran ser abundants. A banda, no es descarta alguna precipitació local i minsa al vessant nord del Pirineu a l'inici del dia.

La temperatura mínima serà lleugerament més baixa, si bé a punts del Pirineu el descens serà moderat. En alguns casos la mínima es donarà al final del dia. Es mourà entre els 5 i 10 ºC al Pirineu, entre els 8 i 13 ºC al Pirineu, entre els 15 i 20 ºC al litoral i a les Terres de l'Ebre, i entre els 11 i 16 ºC a la resta de l'interior.

Pel que fa a la màxima, s'espera una baixada lleugera o localment moderada a Ponent i el terç sud, mentre que a la resta serà moderada, o localment acusada, especialment al vessant nord del Pirineu. Oscil·larà entre els 27 i 32 ºC a Ponent i al terç sud, entre els 21 i 26 ºC al Pirineu, si bé al vessant nord no passaran dels 17 ºC, i entre els 23 i 28 ºC a la resta.