​Ripollet reclama de nou a la Generalitat que soterri l'autopista C-58

Es tracta d'una vella petició

La C-58, al seu pas per Ripollet
La C-58, al seu pas per Ripollet | ACN
Redacció
21 de setembre del 2018
Ripollet torna a demanar a la Generalitat que soterri l'autopista C-58 al seu pas pel municipi. Aquesta setmana, recollint la petició del Fòrum Soterrem l'Autopista, es va tornar a reunir la Comissió pel soterrament, encapçalada per l'alcalde de Ripollet, i amb la presència de representants de tots els grups municipals, la regidora no adscrita i veïns i veïnes impulsors del projecte.

Com a resultat de la reunió, l'Ajuntament farà una petició formal al Departament de Territori i Sostenibilitat, per tal que elabori un estudi tècnic del soterrament de l'autopista. L'alcalde, José M. Osuna, a més, adreçarà una carta al Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, convidant-lo a visitar Ripollet, per comprovar in situ l'impacte de la C-58 al municipi.

Petició al Parlament

Responent a una petició del Fòrum, també s'elaborarà una proposta de resolució parlamentària que pugui ser aprovada per unanimitat a la Comissió corresponent del Parlament de Catalunya. Aquesta proposta demana que consideri el soterrament de l'autopista al seu pas per Ripollet com una actuació prioritària per reduir els impactes negatius que aquesta genera.

També insta al Govern de la Generalitat a emprendre les tasques necessàries per tal que el soterrament de la C-58 al seu pas per Ripollet sigui una realitat. Durant les properes setmanes els grups municipals treballaran la proposta amb els respectius grups parlamentaris per consensuar la proposta en base a la proposta de resolució feta pel Fòrum.