​El PP amenaça amb denunciar Serracant si no «neteja» de «propaganda separatista» Sabadell

La formació considera que no hi pot haver ni llaços grocs, ni pancartes pels presos ni cartells tapant els noms dels carrers

Esteban Gesa i Daniel Serrano, aquest divendres a Sabadell
Esteban Gesa i Daniel Serrano, aquest divendres a Sabadell | Albert Segura
Redacció
21 de setembre del 2018
Actualitzat a les 11:52h
El Partit Popular de Sabadell adverteix que no li tremolarà el pols a l’hora de denunciar l’alcalde, Maties Serracant, si no “neteja” de “propaganda separatista” els carrers de la ciutat i les dependències municipals. La formació ha registrat aquest divendres una petició per retirar “estelades i altres signes partidistes”, com ara llaços grocs, pancartes o cartells que tapen les plaques dels carrers de tot el municipi.

“Esperem que compleixin la Llei que ha dictat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i que retirin tots els elements de la via pública i els equipaments municipals”, ha assenyalat el regidor i portaveu popular, Esteban Gesa, que ha afegit: “Si hem de denunciar l’Ajuntament i l’alcalde, ho farem”.

En aquest sentit també s’ha pronunciat el president del PP a la demarcació de Barcelona, Daniel Serrano, que ha qualificat la pancarta que penja de la façana de l’Ajuntament, i que demana l’alliberament dels presos polítics, com un element de “propaganda partidista, separatista, i que en cap cas justifica que estigui penjada del balcó de l’Ajuntament”. En aquest sentit, ha apuntat que la Llei de banderes limita els elements que poden lluir a la casa consistorial.

Preguntats sobre si Ciutadans també hauria de retirar el cor amb les banderes catalana, espanyola i europea de la cortina del seu despatx, han defensat que es tracta d’un element que es troba dins de l’àmbit de cada grup municipal, i que per tant tenen dret a lluir-lo.