Les propostes més avantguardistes protagonitzen una nova edició del Festival TNT

Per primer cop, el certamen surt de la ciutat i presenta espectacles a Matadepera i Ullastrell

L'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, a la presentació del festival TNT de Terrassa
L'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, a la presentació del festival TNT de Terrassa | ACN
Redacció
21 de setembre del 2018
Actualitzat a les 10:41h
El festival Terrassa Noves Tendències (TNT), que se celebrarà del 27 al 30 de setembre, arriba a la seva onzena edició com l'aparador de les darreres novetats en arts escèniques a Catalunya. A més a més, com a novetat en aquesta edició incorpora espectacles musicals.

En total, el TNT ofereix 30 activitats, de les que 12 s'estrenen al certamen, i 10 són coproduccions. Per primer cop el certamen sortirà de Terrassa per presentar espectacles als municipis de Matadepera i Ullastrell així com en diferents barris de la ciutat, com ara a la Maurina. A la recerca de nous públics, a més, aquesta onzena edició incorpora l'itinerari TNT TEENS que, amb propostes tecnològiques, diversió i experimentació busca acostar-se al públic més jove i complementar l'oferta ja existent per nens i nens.

L'espectacle inaugural anirà a càrrec enguany dels belgues Kiss & Cry, liderats per la coreògrafa Michele Anne de Mey i el cineasta Jaco van Dormael que estrenaran per primer cop a l'Estat i en català 'Cold Blood', una microdansa de mans a l'escenari que es converteix en una pel·lícula en directe a la gran pantalla.

De fora de Catalunya també arriben, entre altres, la companyia gallega i de referència a Espanya Matarile Teatro amb "Circo de Pulgas" o l'espectacle xilè "Correo" dirigit per Paula Aros Gho, sobre l'hàbit nostàlgic d'escriure's cartes. El cartell també compta amb una desena de coproduccions. Txalo Toloza-Fernández i Laida Azkona Goñi presentaran "Tierras del Sud", un projecte escènic sobre neocolonialisme i barbàrie centrat a la Patagònia Argentina. Cristina Celada i Gloria March mostraran una investigació escènica sobre el que volem semblar a les xarxes socials i el que som en realitat a 'Parecer felices'.

L'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, ha posat de manifest que: “El Festival Terrassa Noves Tendències (TNT) arriba a la seva onzena edició consolidat com un dels principals festivals d’arts escèniques de Catalunya i reconegut internacionalment com a esdeveniment especialitzat en descobrir les darreres novetats i el talent emergent de la creació escènica i multidisciplinària”.

 

Instantània de l'actuació a la plaça Nova. Foto: Rafel Casanova BCF

 

També és una coproducció, la nova creació de David Espinosa, "Una historia universal", que, fent ús de la manipulació d'objectes, l'acció coreogràfica i el teatre d'ombres farà un recorregut a través de la història de la humanitat. O 'El mono de Descartes' de la companyia José y sus hermanas i Sílvia Ferrando.

Seguint amb la línia d'apostar pel talent més emergent, el TNT ha coproduït a Marc Villanueva Mir que presenta un joc performatiu, 'El candidato'; a Soren Evinson que estrenarà 'A nation is born in Me', una de les peces guanyadores de la Caravana de Tràilers de la passada edició; i a La Señorita Blanco que presentarà 'Una pequeña parte de este mundo'.

En l'àmbit musical destaquen artistes com el grup Za!; el duet Nuu i Rodrigo Cuevas, que fusionarà la música tradicional amb bases electròniques.