Les obres del Taulí s'ajornen sis mesos per la retirada de l'adjudicació a Acciona

Es tornarà a obrir un concurs per trobar una empresa que executi les feines

La façana del Parc Taulí, en obres
La façana del Parc Taulí, en obres | ACN
Redacció
20 de setembre del 2018
Actualitzat a les 17:28h
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat aquest dijous que han retirat la concessió de les obres a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell a Acciona i repetiran el concurs, cosa que endarrerirà les obres entre cinc i sis mesos.

"Quan la situació és clamorosa i injusta ens hem de plantar", ha afirmat Vergés en comissió parlamentària, en què ha lamentat que l'empresa va guanyar la concessió fent una oferta més baixa i després ha anat incrementant els costos fins al 20% que permet la llei.

Fonts de Salut han afirmat que busquen que sigui una decisió "exemplar" per a futurs treballs, davant pràctiques que realitzen algunes empreses i que són encara més problemàtiques en un sector com és el de salut, que duu a terme moltes obres.

Després de decidir no negociar més l'ampliació de dotació amb la companyia, al costat de la gerència del centre i d'acord amb l'Ajuntament de Sabadell, el Govern ha denunciat l'adjudicació i es repetirà el procediment.

Vergés ha lamentat el retard d'uns treballs que fa temps que li agradaria que estiguessin acabats, però no ha volgut permetre aquest tipus de pràctiques. L'inici de les obres d'ampliació de les urgències de l'hospital es van anunciar al maig d'enguany. Un projecte que compta amb un pressupost de 4,4 milions d'euros aportats pel consistori sabadellenc.