Elgio, després de la rebaixa de la seva condemna: «No pararem fins aconseguir l'absolució»

El raper sabadellenc ho qualifica de "petita victòria" i avisa que seguirà fent cançons

El raper anunciant la seva rebaixa, a la plaça Sant Roc
El raper anunciant la seva rebaixa, a la plaça Sant Roc | Albert Hernàndez
20 de setembre del 2018
Actualitzat el 30 de març del 2020 a les 19:58h
"Lluitaré fins aconseguir l'absolució. Així tindrem justícia", ha determinat el raper sabadellenc Elgio, que aquest dimecres va conèixer, a través dels mitjans de comunicació, tal com ha dit, la rebaixa de dos anys i un dia de presó a sis mesos i un dia per enaltiment del terrorisme en les lletres d'algunes de les cançons, quan formava part de La Insurgencia.

"No pararem fins aconseguir l'absolució, presentarem recursos al Tribunal Suprem, al Tribunal Constitucional i fins i tot al Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg". L'artista ha qualificat aquesta reducció de la pena de "petita victòria" i ha insistit que la "la lluita no acaba aquí i no ens hem de relaxar". 

Ha afirmat que amb aquesta "justícia espanyola feixista" s'ha d'estar alerta, perquè "persegueixen les idees" i ha enumerat una sèrie de personatges d'exemple com l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, el també raper Valtonyc i Pablo Hasel, el cas d'Altsasua, la tuitaire Casandra i el veí de Vallecas, Alfon, entre molts d'altres. 

Elgio ha advertit que malgrat aquesta reducció als sis mesos, i que per tant no entrarà a presó, "seguiré fent cançons" i així ho ha tingut clar "des del minut zero", perquè, al seu parer, "cal denunciar el caràcter feixista d'aquest Estat".