​VÍDEO El primer autobús sense conductor ja és a Sabadell

Els sabadellencs hi podran pujar de manera gratuïta aquest proper cap de setmana

Autobús autònom que circularà a Sabadell
Autobús autònom que circularà a Sabadell | Anna Mira
Redacció
20 de setembre del 2018
El primer bus autònom de Catalunya, Èrica (inicial de les paraules elèctric, revolucionari, intel·ligent, compartit i amable), circularà a partir d'aquest cap de setmana per la ciutat de Sabadell. El vehicle ja es troba a la ciutat, on tot aquell qui ho vulgui el podrà provar al Passeig de la Plaça Major.
 
Els recorreguts, totalment gratuïts, només constaran d'una parada d'inici i una de final, i un enginyer especialitzat en el funcionament del bus serà en tot moment a l'interior per "ser d'ajuda als usuaris". A més, una carpa informativa serà a les dues parades de cada municipi, i una enquesta realitzada per la Universitat de Barcelona permetrà a les institucions conèixer les opinions dels ciutadans que pugin al bus.

Concretament, la inauguració dels recorreguts a Sabadell serà divendres, a les 16.30 hores, i posteriorment ja s’obrirà el servei fins a les 21.00 hores. Dissabte també es faran, 16.00 a 21.00 hores, i diumenge 23, d’11.00 a 20.00 hores.

Aquest automòbil sense conductor anirà fent viatges per a 12 persones pel Passeig, concretament des del capdamunt del passeig de Manresa fins gairebé a l’alçada de l’església del Cor de Maria (els Padres).

Afectacions al bus

L’arribada de l’autobús autònom comportarà afectacions en el recorregut del bus urbà, ja que no podran circular alhora. Així, demà dijous l’autobús urbà farà un itinerari alternatiu entre les 11.00 i les 18.00 hores, i divendres, entre les 16.00 i les 21.00 hores. El cap de setmana també hi haurà servei alternatiu, com és habitual.