​Lourdes Ciuró planteja un «gran projecte de ciutat» per al proper mandat

L'alcaldable de Junts per Sabadell vol projectar l’essència del “Manchester català” per atraure i retenir talent

Ciuró i Chacón, aquest dimecres a Sabadell
Ciuró i Chacón, aquest dimecres a Sabadell | Albert Segura
Redacció
19 de setembre del 2018
Actualitzat a les 20:03h
L’alcaldable de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, planteja un “gran projecte de ciutat” de cara al mandat següent. Ciuró ho ha assegurat aquest dimecres al vespre en un acte celebrat a la seu de l’ESDi sota el nom de “Made in Sabadell”, i que ha comptat com a convidada i participant amb la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, que ha assegurat que Ciuró serà “la primera comercial” per vendre la ciutat al món.

L’alcaldable ha defensat la marca que Sabadell va arrossegar en els seus anys de màxima esplendor, on el segell “fabricat a Sabadell” era garantia de qualitat i fiabilitat. “El que teníem i que ens va facilitar aquesta projecció ara el tenim latent, volem explicar com volem fer-ho perquè torni a ser un referent, el Manchester català, les coses han canviat, ens hem d’adaptar i projectar la ciutat al món”, ha assegurat.

En aquest sentit, aposta perquè l’administració sigui al costat per acompanyar les iniciatives empresarials locals perquè puguin ser un èxit: “Hem de ser al costat de tot aquell qui tingui una idea, treballar pel dia a dia, per la sostenibilitat, la qualitat de vida i amb visió de futur”, ha afegit.

Per això, apunta que cal ser competitiu en un món globalitzat on cada ciutat ha de lluitar per atraure talent de fora a la vegada que projectar el seu propi. “Fa 30 anys del darrer projecte de ciutat a Sabadell, amb la transformació de la riereta en una gran via, amb serveis, activitat comercial, i reactivar la renaturalització amb un parc natural i una sortida a la C-58”, ha expressat Ciuró, sense avançar el projecte que planteja la seva candidatura.
 

L'acte, amb Ciuró i Cahcón a primera fila. Foto: Albert Segura


"La primera comercial de la ciutat"

Per la seva banda, la consellera Chacón ha assegurat que Ciuró serà “la primera comercial de la ciutat”, i ha assegurat que el model que planteja l’alcaldable encaixa amb el model de país que desenvolupa el Govern. “Si no generem discursos no podem aplicar els projectes amb polítiques socials, cal una economia vinculada a la innovació, que retén talent i obert al món”, ha assenyalat.

En aquest sentit, ha destacat que Sabadell compta amb els actius necessaris per a fer-ho possible, però que cal “deixar-ho en mans d’algú que s’ho creu”.