Rebaixen la pena de presó de dos anys i un dia a sis mesos al raper sabadellenc Elgio

Tot i celebrar que no anirà entre reixes vol l'absolució

Acte per reclamar l'alliberament de Carme Forcadell a Sabadell
Acte per reclamar l'alliberament de Carme Forcadell a Sabadell | Juanma Peláez
Redacció
19 de setembre del 2018
Actualitzat a les 18:26h
La condemna de l'Audiència Nacional de dos anys i un dia de presó al raper sabadellenc Elgio, per enaltiment del terrorisme per les lletres d'algunes cançons s'ha rebaixat a sis mesos i un dia. Així ho ha difós aquest dimecres a través de les xarxes socials. D'aquesta manera, el vallesà no entraria a cap centre penitenciari per no tenir antecedents. 

Elgio ha celebrat la notícia, tot i que ha garantit que no "pararem fins que aconseguim l'absolució". Però no només la seva i la dels seus companys de La Insurgencia, també de "Pablo Hasel, Valtonyc, Adri, Altsasu, Anna Gabriel, Alfon i Carme Forcadell", entre d'altres, que, tal com ha escrit, "pateixen les conseqüències de la Inquisició Espanyola". Malgrat evitar l'ingrés a presó, ha criticat que la llibertat d'expressió se "segueix violant" a Espanya i ha apuntat que "hem aconseguit posar-los nerviosos". 

El raper de Sabadell ha passejat el seu cas arreu i ha rebut suports de tota mena, i de tots els àmbits. A més ha participat en diversos actes, com l'enregistrament del videoclip Los borbones son unos ladrones, va participar a la campanya Demà pots ser tu i el Concert per la Llibertat d'Expressió, entre molts d'altres.