Els repartidors de Glovo comencen a moure's pel Vallès

Inicien l'activitat a Rubí i continuaran per Sant Cugat

Un dels repartidors d'aquesta empresa de repartiment
Un dels repartidors d'aquesta empresa de repartiment | Glovo
Redacció
23 de setembre del 2018
Glovo començarà a operar a Rubí, Sant Cugat, Valldoreix i Mira-sol el proper 2 d'octubre, tal com ha informat la companyia de repartiment de comandes de restaurants a Rubitv.cat. L'ampliació de la cobertura en aquestes dues ciutats suposa l'arribada de l'aplicació mòbil al Vallès Occidental, que ja compta amb diversos socis en aquests dos municipis. De moment, Glovo treballarà amb McDonald's, La Tarantella Napolitana i amb algun supermercat i farmàcia.

Rubí serà un dels primers municipis amb grans desnivells i una xarxa de carrils bici pràctiment inexistent on l'empresa treballarà, motiu pel que es preveu fer un ús majoritari de la motocicleta per part dels conductors.

Segons Glovo, "els repartidors que col·laboren amb la companyia decideixen ells mateixos el transport que millor els convingui, ja sigui moto, bici o cotxe".

L'empresa de les bicicletes grogues ja opera a 21 ciutats espanyoles i conviu amb la polèmica des de fa temps. La plataforma RidersXDrets, que agrupa repartidors d'empreses com Glovo i Deliveroo, han denunciat Glovo a Inspecció de Treball per la seva condició de "falsos autònoms". Després de presentar la denúncia, un dels repartidors que treballa per a la companyia, Ramon Mallén, ha reclamat que els facin contractes laborals i no mercantils perquè són "assalariats" i no "autònoms".

Davant la denúncia, Glovo ha expressat a través d'un comunicat que la seva "relació laboral amb els repartidors s'ajusta a la legalitat". De fet, l'empresa sempre ha defensat que els repartidors són autònoms perquè tenen "plena autonomia" a l'hora de fer els serveis. Tot i així, el repartidor de Glovo ha confirmat que la intenció és "seguir la línia" dels treballadors de Deliveroo i portar l'empresa davant dels tribunals.

Mallén ha dit que estan disposats a "arribar on faci falta" i que si els repartidors de Deliveroo han pogut "arribar a judici" no "s'entendria" que els de Glovo no hi poguessin fer. "Sabem que guanyarem i que el seu model no prosperarà perquè és un frau", ha insistit. A més, els treballadors afirmen que el model d'empresa "és un frau a la Seguretat Social".