El Ral·li de La Llana torna a dur l'olor de benzina a Sabadell

S'ha celebrat aquest cap de setmana

Un cotxe participant al ral·li
Un cotxe participant al ral·li | Marc Gonzàlez
Redacció
18 de setembre del 2018
Actualitzat a les 23:49h
La ciutat de Sabadell ha acollit el XIX Ral·li de la Llana, amb sortida al Parc Catalunya, i que ha congregat nombrosos aficionats. Caldes de Montbui ha acollit per primer cop el Parc d’assistència tècnica de la cursa.

Aquest any se celebraven els 50 anys de la primera Llana, la primera edició de la qual va ser puntuable pel Campionat Català de Velocitat fins l’any 1972, que aquell any també va ser puntuable pel campionat d’Espanya de l’especialitat Ral·lis. Després d'uns anys sense poder-se fer, la Llana va reprendre la seva activitat el 2005, bàsicament com a Ral·li per a cotxes clàssics en les categories de Regularitat i Velocitat històrics.

Però aquest 2018, el Motor Club Sabadell, organitzador de la prova ha volgut tornar
als seus orígens disputant el Copa Catalana d’Asfalt i el Campionat Català de Ral·li Esprints, Promoció , FocuXtreme i Challenge Michelin, a part de les ja conegudes Velocitat Històrics i Regularitat Esport i Súper Esport amb cotxes clàssics. També el Ral·li sabadellenc ha sigut puntuable pel Trofeu Rally Legend Cup, per a clàssics.
 

Guanyadors del ral·li al pòdium. Foto: Cedida


Els guanyadors del Ral·li en la classificació Scratx de la prova han sigut els pilots locals del Motor Club Sabadell Xavier Domènech i Axel Coronado (2) amb Citroën, seguits de Albert Orriols i Lluís Pujolar (1) amb Skoda WRC i tercers Joan Segú i Alberto Gil(6) també amb Citroën.

En Regularitat Super Esport els guayadors han sigut Xavier Domingo i Jordi Vilagrà (104) pilots locals, segons Joan Vilardebò i Dani Seguès (114) i tercers Joan M.Sánchez i Joan Font (102). En Regularitat Esport la victoria ha sigut per Antoni Verdaguer i Maria Jesus Mora (201), segons Josep Morlans i Òscar Quiles (222) i tercers els pilots de MCS Jordi Gelabert i Albert Sànchez.

Cal remarcar que aquesta edició ha registrat un rècord de participants en la Història del Ral·li del Motor Club Sabadell amb 127 inscrits per la sortida de la prova.
 

Un cotxe participant al ral·li. Foto: Alberto Rua