Pluges a partir del migdia i que es mantindran fins a la tarda

Hi ha avisos amb possibilitat que siguin localment fortes

Redacció
17 de setembre del 2018
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dimarts al llarg del dia hi haurà intervals de núvols baixos i algunes nuvolades al litoral i prelitoral que deixaran el cel entre mig i molt ennuvolat, si bé la nuvolositat serà més trencada al centre de la jornada. A la resta, el cel romandrà poc ennuvolat, si bé a partir de mig matí creixeran nuvolades a punts de muntanya que, al llarg de la tarda, deixaran el cel entre mig i molt ennuvolat.

S'esperen xàfecs aïllats fins a primeres hores del matí a punts del litoral central i sud. A partir de llavors seran més extensos i afectaran qualsevol punt del país. Els xàfecs seran d'intensitat entre feble i moderada o localment forta i acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants o localment abundants. A més no es descarta que vagin acompanyades de tempesta i localment de pedra.

La temperatura serà semblant o lleugerament més baixa. La mínima oscil·larà entre 8 i 13 ºC al Pirineu, entre 13 i 18 ºC a la resta de l'interior i entre 17 i 22 ºC al litoral. La màxima es mourà entre els 23 i 28 ºC al Pirineu i Prepirineu, i entre els 25 i 30 ºC a la resta, si bé a Ponent i a la Vall de l'Ebre la temperatura oscil·larà entre els 27 i 32 ºC.