Sant Cugat rebateja oficialment la plaça del Rei com a plaça 1 d'Octubre

El president de la Generalitat va presidir l'acte

La plaça de la plaça de l'1 d'Octubre a Sant Cugat del Vallès
La plaça de la plaça de l'1 d'Octubre a Sant Cugat del Vallès | Ajuntament de Sant Cugat
Redacció
17 de setembre del 2018
Actualitzat a les 10:08h
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presidit aquest diumenge l'acte d'inauguració de la plaça 1 d'Octubre de Sant Cugat del Vallès. L'espai, d'acord amb l'aprovació prèvia a través del ple municipal, s'ha rebatejat substituint el nom de la plaça del Rei.

En el seu discurs, Torra va animar a no quedar-se amb la imatge de repressió i resistència en relació als fets de l'1-O, "sinó amb la imatge de victòria". El president, moments abans de descobrir la placa , va reivindicar que en el referèndum de l'1-O "per primera vegada Catalunya va guanyar".

"Guanyarem, serem lliures, els presos sortiran, els exiliats tornaran i no es processarà ningú, no acceptarem les sentències", va assenyalar Torra. "Tingueu tota la confiança", va demanar als centenars de persones que omplien l'espai, situat a tocar del Monestir.

Abans que comencés l'acte, però, es va viure un moment tens entre els participants de la marxa per la República, que entraven a la plaça, i una quarantena de persones amb banderes espanyoles que els van increpar fent sonar xiulets i crits a favor d'Espanya i la seva unitat.