plantació marihuana

VÍDEO Troben més de 3.700 plantes de marihuana en una nau de Santa Perpètua de Mogoda

La droga l'exportaven a França i hi ha cinc persones detingudes, en una operació conjunta de la policia espanyola de Sabadell i la local de Santa Perpètua

per Redacció , 14 de setembre de 2018 a les 12:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La policia espanyola ha desmantellat una plantació hidropònica de marihuana habilitada en una nau industrial de Santa Perpètua de Moguda. L'operació ha permès detenir cinc individus que exportaven la producció a França i confiscar 3.711 plantes de cànnabis sativa, 47 ventiladors i nombrós utillatge necessari per mantenir la plantació en bon estat.


A banda, durant l'actuació policial, empleats de l'empresa elèctrica distribuïdora van detectar que l'energia era presa fraudulentament de l'escomesa general. Els detinguts, a qui se'ls imputen delictes contra la salut pública i de defraudació de fluid elèctric van passar a disposició judicial i van quedar en llibertat provisional a l'espera de judici.

L'operació policial va iniciar-se després que els veïns de la zona alertessin la policia respecte una nau industrial que emanava una intensa olor. Una primera inspecció de l'exterior l'edifici va permetre comprovar que l'energia elèctrica que abastia l'edifici era presa de forma fraudulenta de l'escomesa general, amb el consegüent perill de curtcircuit.

 

L'interior de la nau amb tota la infraestructura per plantar marihuana Foto: Policia Nacional


Entrada i registre del local

En l'entrada i registre, els agents van localitzar dues sales, amb una plantació hidropònica de marihuana a cadascuna i un total de 3.711 plantes amb un pes de 346 quilos, ja llestes per ser collides i manufacturades per a la seva distribució. La instal·lació estava degudament condicionada amb 47 ventiladors, 163 estabilitzadors, plafons, llums, transformadors, humidificadors i temporitzadors per obtenir el màxim rendiment en el menor temps possible, així com utillatge i productes químics. 

Durant l'actuació policial, empleats de l'empresa elèctrica distribuïdora van confirmar que l'energia necessària per al funcionament de la plantació era presa fraudulentament de l'escomesa general.

La policia ha detingut cinc homes com a responsables de les plantacions, i que exportaven la pràctica totalitat de la producció a França per la seva distribució. Els arrestats estan acusats de delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. Van passar a disposició judicial i van quedar en llibertat provisional a l'espera de judici. L'operació continua oberta a l'espera de practicar més detencions. 

En aquesta operació hi han pres part agents de la Brigada Local de Policia Judicial de la Comissaria Territorial de Sabadell i membres de la Policia Local de Santa Perpètua de Mogoda. 

 

Participació