Maties Serracant: «Cada cop hi ha més indicis que es van alterar les normes de contractació»

El consistori lamenta que diners públics es destinessin a finalitats partidistes

Redacció
13 de setembre del 2018
Actualitzat a les 16:18h
L'Ajuntament de Sabadell ha reaccionat davant la interlocutòria que qualifica de suposada "organització criminal" en què estaven presumptament involucrats càrrecs electes, personal eventual, funcionaris municipals, càrrecs del PSC i directius de les empreses Smatsa i SGPM, del Grup Vendex. Per això, l'alcalde, Maties Serracant, ha manifestat que "cada cop hi ha més indicis que es van alterar les normes de contractació". 

El batlle ha considerat que "la investigació ha posat de manifest" que la concessionària "va gastar molts diners a influir en l’adjudicació del contracte, no a netejar els carrers". Serracant ha subratllat que "cal posar ordre i fiscalitzar les concessions per assegurar que prima el compliment del servei i no l’interès particular". 

El consistori, els darrers anys, ha rebut diferents peticions d’informació per ordre de la jutge instructora, "que ha cursat amb la màxima diligència". La darrera, tal com ha apuntat, va ser a finals d’agost i en aquest moment s’està acabant de recopilar la documentació dels diferents departaments, documentació que en tots els casos es refereix a la relació econòmica amb les empreses del grup Vendex.

D'altra banda, ha recordat que el 2016 es va sol·licitar a la Comissió Jurídica Assessora, l'òrgan consultiu dependent de la Generalitat, un dictamen preceptiu i vinculant que determini si el contracte de residus i neteja, adjudicat a Smatsa l’any 2012 per 15 anys, podia ser nul. Però l’expedient va ser decomissat pels Mossos i la jutge que instrueix el cas Mercuri no en va facilitar còpia.