El gerent d'Smatsa, sobre la seva investigació: «M'he tret un pes de sobre»

Assegura estar "molt tranquil" i ja s'esperava la seva investigació

El gerent d'Smatsa, Eugenio Díaz, assegut en una atenció als mitjans
El gerent d'Smatsa, Eugenio Díaz, assegut en una atenció als mitjans | Juanma Peláez
Redacció
13 de setembre del 2018
Actualitzat a les 15:27h
El gerent d'Smatsa, Eugenio Díaz, ha reaccionat, després que es conegués que és un dels 18 investigats, juntament amb Manuel Bustos, el seu germà i els actuals regidors socialistes Ana Carrasco i Cristian Sánchez, entre d'altres, per formar part d'una suposada organització criminal amb activitat il·lícita per obtenir beneficis econòmics. Díaz ha reconegut que "m'he tret un pes de sobre". 

Ha afirmat que sent "alleujament" per saber que ha d'anar a declarar davant la justícia, perquè "serà en seu judicial on podré dir-hi la meva". Díaz ha subratllat que des de la peça separada, la 28, que investiga presumptes irregularitats en la concessió del servei de neteja viària i recollida de residus de l'Ajuntament de Sabadell, "tothom ha dit la seva". 

El gerent de la concessionària ha confessat estar "molt tranquil", malgrat estar d'investigat en la causa i que disposa de "tota la documentació" per certificar que, tal com recull la interlocutòria, ni l'empresa va participar en el plec de condicions abans de la publicació del concurs ni va donar diners per a una acte de campanya electoral del PSC de Sabadell, l'abril del 2011. 

En aquest sentit, també ha justificat els viatges de treballadors públics i càrrecs municipals, "perquè era una pràctica del sector. Fins els anys 2012 o 2013 ho feien totes les empreses", acompanyades de personal municipal.  

Díaz ha dit que està "satisfet" per tenir l'oportunitat de donar la seva versió de tot el que se l'acusa i, un cop s'hagi explicat davant la jutge i la Fiscalia, "hauran de dirimir si veuen indicis o elements delictius per enviar-me a judici". I ha insistit que està "tranquil" en aquest aspecte. Tot i que encara no ha rebut cap notificació per anar a declarar, ha reconegut que l'esperava.