L'Ajuntament es fa amb més del 70% de l'espai d'Artèxtil comprant l'última parcel·la de sòl protegit

El consistori passa a ser propietari del 71,6% de l'espai de tot el recinte

La fàbrica Artèxtil
La fàbrica Artèxtil | Juanma Peláez
Redacció
13 de setembre del 2018
Actualitzat a les 11:01h
L’Ajuntament de Sabadell comprarà 3.822 metres quadrats de l’antiga fàbrica Artèxtil, que se sumaran als 4.502 que ja havia adquirit per cessió urbanística. D’aquesta manera, l’administració municipal passarà a tenir el 100% del sòl protegit d’aquest emblemàtic edifici. La Generalitat de Catalunya, per mitjà de la Direcció General de Patrimoni, ja ha donat el vistiplau a aquesta adquisició.

Així, el consistori passarà a tenir 10.182 metres quadrats de tot el recinte, corresponents a la suma de la part d’edifici protegit i la part destinada a espai lliure i que representen un 71,60% del sòl total.

El projecte d’urbanització de l'espai públic del sector Artèxtil (PMU-109), el va aprovar la Junta de Govern Local el 25 d’abril de 2018. Ara queda pendent de concretar l’inici de les obres, les quals permetran recuperar aquest espai per a ús ciutadà tot respectant, protegint i mantenint els elements patrimonials del recinte, que formen part de la història i la identitat sabadellenca.

El conjunt té una protecció arquitectònica derivada del Pla especial de protecció dels bens arqueològics, ambientals i arquitectònics de Sabadell (PEPBAMAS), aprovat el 2016. Segons el Pla vigent, la meitat del sud del recinte -formada pel cos d´oficines que toca al carrer de Quevedo i la gran nau industrial- té una protecció global, mentre que la meitat nord, que coincideix amb la segona fase de construcció, té una protecció documental, és a dir, un grau inferior.