​L'escola La Mirada de Sant Cugat, obligada a començar el curs en una biblioteca

Els retards en les obres d'ampliació del centre fan que no es puguin iniciar les classes amb normalitat

El nou barracó de l'escola La Mirada de Sant Cugat
El nou barracó de l'escola La Mirada de Sant Cugat | ACN
Redacció
12 de setembre del 2018
Actualitzat a les 15:40h
Un total de 170 alumnes de P3, P4 i P5 de l'escola La Mirada de Sant Cugat del Vallès, han hagut de començar el curs a la biblioteca Miquel Batllori de la població. Les famílies s'han vist obligades a portar els infants a aquest equipament després que les obres d'ampliació del centre amb mòduls prefabricats no s'hagin pogut enllestir a temps.

Aquesta solució provisional ha estat possible després que l'Ajuntament de la localitat hagi cedit aquest espai. La previsió és que els treballs estiguin enllestits en els propers dies i que dilluns 17 de setembre els petits puguin traslladar-se al seu centre. Aquesta escola funciona des de l'any 2016 en mòduls a l'espera de la seva construcció definitiva. Es tracta d'un dels 21 centres que segons el Departament d'Ensenyament han patit retards en obres a causa del 155.

Els 170 alumnes de P3, P4 i P5 de l'escola La Mirada de Sant Cugat del Vallès han tingut un inici de curs ben atípic. El retard en els treballs per ampliar els mòduls prefabricats que hi ha en aquest centre educatiu per poder acollir els nous escolars d'enguany han obligat a la comunitat educativa i l'Ajuntament de la població a buscar una alternativa provisional. 

"Som una escola nova i encara estem amb mòduls i els que tocaven per ampliar aquest curs no van arribar fins divendres passat", ha explicat el president de l'Associació de Famílies d'Alumnes de La Mirada, Marc Gilabert, que lamenta que fins el darrer moment no els avisessin.

"Hi ha hagut una manca de planificació", ha criticat Gilabert que ha explicat que per un seguit de problemes els mòduls han arribat tard. "Això demostra que alguna cosa no està ben feta", considera el portaveu de les famílies.

En aquesta línia s'ha expressat la regidora d'Educació de Sant Cugat, Esther Salat, que ha explicat que tot i que els mòduls que faltaven eren només pels estudiants de P3, el problema ha acabat repercutint en els 170 escolars del centre perquè els treballs per instal·lar-los afectaven tot el solar on està ubicat aquest centre.

"En constatar divendres que no podíem començar vam demanar al Departament que ho comuniqués a les famílies i vam posar en marxa un pla alternatiu cedint la Biblioteca de Volpelleres que ha acollit amb totes les garanties els infants", ha indicat la regidora. Salat ha afegit que la Generalitat els va informar que els mòduls estaven preparats des de feia vuit mesos però que l'empresa responsable de col·locar-los tenia "moltes obres adjudicades i no donava a l'abast". 

Tot i que Salat assegura que han ofert el servei d'acollida a totes les famílies, el president de l'AFA assenyala que els alumnes de P3 són els que més han patit amb aquesta situació en no poder fer l'adaptació en el seu centre. A banda, s'ha arribat a un acord amb l'institut Joaquima Pla i Farreras perquè els alumnes de P4 i P5 de La Mirada pugui anar a aquest centre a dinar fins dilluns vinent. "Vam demanar a la Generalitat que assumís el cost del trasllat en autocar dels alumnes fins a l'institut i així ho han fet", ha explicat la regidora.

L'escola la Mirada funciona des de l'any 2016 en mòduls prefabricats a l'espera de la seva construcció definitiva. L'Ajuntament va fer un pla d'endeutament de 6 MEUR per assumir el cost d'aquestes obres. "Ja tenim un projecte guanyador i en un parell de mesos tindrem la proposta redactada, a partir de llavors podrem parlar del calendari", comenta salat que afirma que aquest centre naixerà amb tres línies.