Torrent, a la sortida de Mas d'Enric: «Forcadell ens ha dit que vivim la Diada amb absoluta llibertat»

El president del Parlament i el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, l'han visitat aquest migdia a la presó del Catllar

Aragonès i Torrent sortint de la presó de Mas d'Enric, al Catllar
Aragonès i Torrent sortint de la presó de Mas d'Enric, al Catllar | Jonathan Oca
11 de setembre del 2018
Actualitzat a les 14:35h
"Carme Forcadell ens demana que vivim la diada amb absoluta llibertat, una llibertat de la qual ella avui no en pot gaudir i que ho fem amb pau, pacifisme i civisme". Això és el que ha expressat el president del Parlament, Roger Torrent, a la sortida de la presó de Mas d'Enric, al Catllar, on ha visitat l'expresidenta de la cambra catalana juntament amb el vicepresident del Govern, Pere Aragonès.

Torrent ha dit a la sortida del centre penitenciari que "avui és un bon dia per preguntar-nos quina democràcia pot aguantar tenir una presidenta d'un parlament democràtic a la presó, que el que ha fet és promoure la democràcia i el parlamentarisme". El president de la cambra ha sentenciat que "la Carme és víctima de la repressió per part de l'Estat, com volen que ho sigui Pere Aragonès i com ho ha estat la resta de presos polítics i exiliats".
 
En aquest mateix sentit, ha afegit que "ens volen escapçar però han de saber que la democràcia no s'escapça" i ha recordat al govern espanyol i a la justícia espanyola que "no va de persones ni de noms, això és un moviment de dalt a baix, democràtic i un moviment de la gent d'aquest país inclusiu i integrador". Torrent ha volgut també enviar un missatge a totes les persones represaliades dient que "sempre ens tindran al seu costat".

Per la seva banda, Pere Aragonès ha recordat aquesta "no és una Diada normal, és un moment d'excepcionalitat, hi ha presos polítics i exiliats polítics" i per aquest motiu han volgut venir aquest 11 de setembre a fer una visita a Carme Forcadell, que "està empresonada per haver estat presidenta del Parlament de Catalunya i per haver donat la veu als representants legítims i democràtics de la ciutadania" i alhora, "acusada de permetre debats i tramitacions parlamentàries".

El republicà ha manifestat que li han volgut traslladar "el suport, escalf i estima de tota la gent que surt al carrer a Catalunya" i ha explicat que avui també s'havia de visitar la presa política perquè "és la persona que va posar la veu a l'ANC durant els primers anys i que va organitzar les manifestacions més grans i pacífiques d'Europa".
 
Els dos dirigents republicans han estat poc més d'una hora a la presó de Mas d'Enric. El primer a arribar ha estat Aragonès i després Torrent, qui ha entrat al centre penitenciari quan pssaven pocs minuts de les 12 del migdia.

L'expresidenta del Parlament va ser traslladada a la presó del Tarragonès després de sol·licitar-ho per poder estar més a prop de la seva família. Forcadell està privada de llibertat des del 23 de març d'enguany, primer va estar a Alcalà Meco a Madrid i el 4 de juliol va ser traslladada a la de Puig de les Basses, a Figueres, on compartia mòdul amb l'exconsellera Dolors Bassa.

Membres dels CDR del Camp de Tarragona han pogut entregar un ram de flors a Torrent, just a l'entrada de la presó perquè li fes arribar a Carme Forcadell. Segons ha pogut NacióTarragona, les flors han estat entregades a l'expresidenta, qui les ha rebut amb molta il·lusió. 
 
Torra va visitar Forcadell el 21 d'agost 

El president de la Generalitat, Quim Torra, va visitar l'expresidenta del Parlament el passat 21 d'agost. Poc més d'una hora va ser el temps que va el màxim representant del Govern va estat a Mas d'Enric. En una piulada, va afirmar que Forcadell "segueix ferma i decidida, denunciant la injustícia de ser a la presó per haver permès uns debats!".