El PSC lamenta que el manifest de la Diada a Sabadell s'adreci «només a l'independentisme»

El text destaca l'embat de 1714 de Felip V contra Catalunya i adverteix de l’existència d’enemics de la llibertat

Josep Ayuso, entrevistat aquest matí en l'acte de la Diada a Sabadell
Josep Ayuso, entrevistat aquest matí en l'acte de la Diada a Sabadell | Juanma Peláez
11 de setembre del 2018
Actualitzat a les 11:26h
El PSC de Sabadell s'ha mostrat contrari al manifest que s'ha llegit en l'acte institucional de la Diada al Parc Catalunya. Tot i estar-hi en contra, els socialistes hi han participat, a diferència de Ciutadans i PP.

"Els socialistes considerem que el manifest institucional que el govern municipal ha preparat, i que s'ha llegit aquest matí al Parc Catalunya, s'ha adreçat únicament a l'independentisme i no ha representat totes les opinions, molt diverses, que tenim a la nostra ciutat", assenyala la força en un comunicat. En aquest sentit, consideren que els partits independentistes  s'han apropiat de l'acte institucional, fet pel qual reclamen "una celebració per a tots, inclusiva i respectuosa".

En aquest sentit, denuncien que el text aposti obertament pel dret a decidir i que reiteri l'existència de presos polítics. "Aquesta és una opinió, legitima, però que només dona veu a una part dels sabadellencs i sabadellenques, és un text que insisteix novament en convertir l'Onze de Setembre en la Diada de l'independentisme i no en la de tothom", afegeixen.