Aprovat generalitzat a la Festa Major i voluntat de mantenir el model en el futur

L'Ajuntament assegura que de cara a l'any que ve es faran més mocadors

La plaça Sant Roc s'ha omplert aquest divendres a la tarda i vespre
La plaça Sant Roc s'ha omplert aquest divendres a la tarda i vespre | Juanma Peláez
Redacció
10 de setembre del 2018
Actualitzat a les 21:25h
Satisfacció generalitzada i aprovació molt positiva. Així avalua l'Ajuntament de Sabadell la Festa Major d'enguany. "Tot ha funcionat molt bé, malgrat ser un pont", ha dit la regidora de Cultura, Montserrat Chacon, i ha apuntat cap a una menor assistència divendres, per la pluja i aquesta operació sortida amb quatre dies de festa. 

Precisament, aquests resultats donen ales, perquè el model es consolidi de cara al futur, "independentment del govern que hi hagi", ha apuntat. En aquest sentit, ja ha posat deure de cara a la propera cita, l'última que farà l'actual govern municipal: "Volem que sigui encara millor".

"Ha sortit tan bé, perquè la fa molta gent i els hi ho vull agrair", ha manifestat l'alcalde, Maties Serracant. A més, ha afegit altres elements que consoliden el model, "també els espais: l'envelat, l'espai entre barraques i els grans concerts de Festa Major i l'allargament de l'Eix Macià". Precisament, d'aquest últim ha subratllat que és una aposta "a mig i llarg termini" perquè sigui més habitual el seu tall. Serracant, per últim, ha destacat "el civisme que ha caracteritzat" aquests dies.  

La tercera tinent d'alcalde i responsable d'Esports, Marisol Martínez, ha posat l'accent en què "hem batut rècords d'assistència. Aquest matí a la pedalada popular i això ha estat pel bon temps. Però també a d'altres activitats esportives". Martínez s'ha felicitat per "concentrar" més actes respecte al programa de l'any passat. 
 

L'alcalde, acompanyat de les regidores d'Esports i Cultura Foto: Albert Segura


Seguirà l'inici pels barris 

L'alcalde no ha avançat on serà l'inici de la Festa Major del 2019, però ha afirmat que aquesta idea de fer-ho pels barris "ha agradat" i fins i tot, tal com ha comentat, "ens han dit que no hem anat a molt llocs". "La idea ha agradat a les entitats i funciona com a cohesió de ciutat", per tant, ha assenyalat que seguirà el model.

Mocadors 

Enguany, s'han editat 7.500 nous mocadors, que se sumen els 2.500 de l'any passat. Així que en total, 10.000 en aquestes dues últimes cites de la Festa Major. "Uns elements identitaris, que aquest 2018 es consoliden", ha explicat Serracant i ha garantit que el proper 2019 "en continuarem fent".