EXPOSANT LES CIUTATS DEL FUTUR

El Sabadell Smart Congress obre portes per mostrar la tecnologia del futur

La cita compta amb més 700 inscrits | Hi destaca la recreació d'un carrer intel·ligent

per Redacció, 25 de febrer de 2015 a les 13:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de febrer de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els ponents de la inauguració del Sabadell Smart Congress en una explicació Foto: Albert Segura


El recinte Fira Sabadell acull des d'avui i fins demà la tercera edició del Sabadell Smart Congress, una cita que s'ha convertit en aparador de les tecnologies aplicades a les necessitats del ciutadà. En aquesta ocasió la proposta es centra en les situacions reals vinculades a les petites i mitjanes ciutats, fet pel qual s'ha recrea un carrer amb alguns dels instruments que s'hi poden implantar.


El congrés s'ha inaugurat amb un acte on hi ha participat el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, Jordi Puigneró, el secretari d'Estat de Telecomunicacions, Víctor Calvo-Sotelo, l'alcalde de Santander i president de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI), Íñigo de la Serna, i l'alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez.
 

Una oportunitat per al segle XXI

​Puigneró ha destacat l'oportunitat que suposa la tecnologia de les ciutats intel·ligents, que ha comparat amb la força que va tenir el vapor en els segles XIX i XX, i que es convertirà en una de les infraestructures estratègiques del segle XXI.


"Si no generem una mateixa indústria, els asiàtics vindran igualment i serem consumidors de la seva tecnologia, per tant hem de treballar per ser productors", ha assenyalat Puigneró, assegurant que la tecnologia i la indústria de les dades "serà el petroli de la nova economia del segle XXI ".

Per la seva banda, de la Serna ha destacat que s'ha de treballar per permetre el creixement econòmic d'aquestes activitats vinculades amb les tecnologies del futur.

"Les ciutats hem de facilitar la vida de la gent i de les empreses, no posar ni pegues ni obstacles", de manera que defensa una política vinculada a les relacions entre el públic i el privat.

L'alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, ha apuntat la necessitat que les ciutats petites i mitjanes tinguin múscul per donar resposta a les necessitats en matèria de tecnologia de la ciutadania.

El congrés compta amb un total de 750 inscrits i una mostra de productes i empreses vinculades amb la tecnologia, entre els quals destaca la simulació d'un carrer intel·ligent on s'exposen diversos dels elements vinculats amb la tecnologia aplicada a les ciutats.

 

Participació