Senyalitzen part d'«El Camino de Santiago» al seu pas pel Vallès

Els cartells es poden veure al carrer Major de Sant Pere, la plaça del Rector Homs, el carrer de la Creu Gran, el carrer de Sant Pere o la Plaça Vella de Terrassa, entre d'altres

Redacció
10 de setembre del 2018
Actualitzat a les 15:39h
Terrassa és una de les ciutats incloses dins el tram català del "Camino de Santiago" que, procedent de Barcelona i Sant Cugat del Vallès, continua en direcció al Monestir de Montserrat.

Per aquest motiu, l’Ajuntament ha començat a implantar aquesta setmana la senyalització característica de la ruta xacobea per l’itinerari que discorre dins la trama urbana i que es fruit dels dos camins de Sant Jaume que coincideixen a Terrassa: el provinent de la frontera francesa, i que ve de Sabadell, i el que procedeix de Barcelona, i que entra per Terrassa per la riera del Palau i el Parc de Vallparadís.

Els cartells que s’instal·laran incorporen el símbol de la vieira en color groc dins d’un fons blau i s’instal·laran a la ruta que va del final del passeig del Vint-i-dos de Juliol (cantonada amb el carrer de Joaquim Vayreda) fins a la carretera d’Ullastrell i la que circularà pel Parc de Vallparadís.

El primer dels trajectes passa pel carrer Major de Sant Pere, la plaça del Rector Homs, el carrer de la Creu Gran, el carrer de Sant Pere, la Plaça Vella, el carrer Major, la plaça d’Anselm Clavé, la Rambla d’Ègara, el carrer de Watt i l’avinguda d’Àngel Sallent en direcció a Ullastrell.

Els cartells també indiquen els trams de l’itinerari que corresponen a la xarxa de camins vells de Terrassa que enllacen amb Sabadell, Vacarisses i Ullastrell.

Pel que fa al Parc de Vallparadís s’instal·laran un total d’11 senyals informatius, que estaran col·locats en una peanya de fusta i situats molt a prop dels llocs més emblemàtics del Parc, com ara el Museu de Terrassa, el Centre de Documentació i Museu Tèxtil, el Castell Cartoixa de Vallparadís o el Conjunt Monumental de les Esglésies de Sant Pere.

Una mica d’història

La ruta del Camí de Sant Jaume, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, té el seu origen a principis del segle IX, quan era utilitzada pels pelegrins. La seva afluència va propiciar la creació d’esglésies, monestirs, fondes i hospitals. Les guerres van fer decaure aquest costum i no és fins al segle XX quan es produeix la renaixença i el Camí és seguit per milers de pelegrins que el fan per motius espirituals, turístics, culturals o esportius. La recuperació del tram català s’inicia a la dècada del 1980.

Actualment, està senyalitzat amb pals de tres metres d'alçada amb banderoles blaves, que és el color utilitzat en les rutes xacobees d’ Europa que duen el símbol de la petxina o vieira, un dels atributs de Sant Jaume.