El pregó de Festa Major de Sabadell, sense Ciutadans ni PP però amb record als presos polítics

També hi van faltar a la cita els regidors del PSC Cristian Sánchez i Anna Carrasco, així com Elena Hinojo (Unitat pel Canvi) i els dos regidors no adscrits

Desplegada de pancartes amb la imatge de Carme Forcadell a Sabadell
Desplegada de pancartes amb la imatge de Carme Forcadell a Sabadell | Juanma Peláez
08 de setembre del 2018
Actualitzat a la 13:03h
L'inici de la Festa Major de Sabadell ha estat marcat per la polèmica prèvia que va generar Ciutadans i posteriorment el PP en anunciar que no participarien en cap acte de les celebracions en què hi hagués el que consideren que és "simbologia partidista". Es tracta dels llaços grocs que hi ha en diversos dels equipaments municipals i les pancartes en defensa de la llibertat dels presos polítics, elements, però, que des del govern sempre s'ha defensat que no tenen color de cap partit polític, sinó que serveixen per defensar l'alliberament dels polítics independentistes que avui dia són a la presó.

Dit i fet. Ni Ciutadans ni PP s'han deixat veure en l'inici de la Festa Major a la plaça Sant Roc. El cartell que a principis de setmana coronava el balcó d'Alcaldia es va moure primer al pis de dalt per poder posar els domassos de gala, però es va haver de buscar una nova ubicació perquè des del segon pis, on s'havia instal·lat, hi hauria part del muntatge de l'espectacle inaugural. Finalment, avui la pancarta s'ha penjat a la zona on hi ha els despatxos dels grups municipals, i concretament, un dels extrems inferiors està amarrat a la finestra del de Ciutadans.
 

La pancarta dels presos polítics, en la nova ubicació. Foto: Albert Segura


També hi ha hagut altres absències al balcó durant el pregó: la regidora d'Unitat pel Canvi Elena Hinojo ha estat baixa per la seva recent maternitat, però també hi han faltat dos dels tres regidors del PSC, deixant en solitari a Josep Ayuso. Els dos regidors no adscrits tampoc hi han fet acte de presència.


Pancarta desplegada a la plaça Sant Roc. Foto: Juanma Peláez


A la plaça la situació política també s'ha fet notar. Des d'un dels balcons s'ha penjat una pancarta reivindicativa en què demanava l'alliberament de tots els presos polítics, signada per la JNC. A peu de plaça, diverses persones han desplegat cartells amb la imatge de Carme Forcadell, l'expresidenta del Parlament sabadellenca i empresonada. També s'han sentit llargs càntics en defensa de la llibertat dels presos polítics.