VÍDEO Maria Roma guanya el Ball del Rodet

Agafa el relleu d'Anna Tous, que el 2017 va fer 60 voltes en un minut

La guanyadora del Ball del Rodet, Maria Roma
La guanyadora del Ball del Rodet, Maria Roma | Juanma Peláez
Redacció
07 de setembre del 2018
Actualitzat a les 19:58h

Maria Roma, de 12 anys, és la guanyadora del Ball del Rodet d'enguany, amb 42 voltes fetes en un minut. Roma ha agafat el relleu d'Anna Tous, que el 2017 va destronar la campiona en els darrers tres anys d'aquesta competició local.

La nova campiona no era el primer cop que participava, "ja ho havia intentat uns quants cops", però sí la primera vegada que fa més voltes que ningú. Assegura que no havia entrenat per a l'ocasió i estava "molt nerviosa" abans de començar.
 

Maria Roma, en acció a la plaça Sant Roc Foto: Juanma Peláez

La tradicional foto de família amb les dues guanyadora del Ball del Rodet i de la Bobina Foto: Juanma Peláez

La guanyadora amb l'alcalde presenciant el ball de bastons Foto: Juanma Peláez


De fet, "em pensava que no guanyaria". En el primer assalt, ha rodat sobre si mateixa "30 i poc voltes", la meitat del registre de Tous de l'any anterior, "són moltes", ha reconegut. Amb una rialla d'orella a orella ha marxat del cercle de gent de la plaça Sant Roc, l'esperava la família i "una amiga que ha vingut de Mallorca, que també ho ha provat".

L'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha estat l'encarregat d'estirar el cabdell del rodet a la porta de la Casa de la Vila com marca la tradició, després d'escoles les 60 salves que s'han llançat a la plaça Sant Roc, una per cada volta que va fer la guanyadora de l'any passat.