La UGT proposa una T-Treball per abaratir el cost del transport als polígons del Vallès

El cost d'un treballador per anar de Barcelona al Polígon Santa Margarida de Terrassa és de 692 euros en transport públic i de 508 euros en transport privat

Polígon Industrial de Santa Margarida, a Terrassa
Polígon Industrial de Santa Margarida, a Terrassa | Aj. Terrassa
Redacció
12 de setembre del 2018
El sindicat UGT ha proposat la creació d'una targeta de transport T-Treball per bonificar el desplaçament dels treballadors al seu lloc de feina. El sindicat ha denunciat el cost econòmic i de temps que han d'assumir els treballadors que es desplacen fins als polígons industrials de l'àrea metropolitana de Barcelona a causa de la "manca" o "deficiència" de transport públic.

Segons la UGT, el cost d'anar-hi en transport públic és superior al del vehicle privat. És per aquest motiu que l'organització ha reivindicat que la xarxa de transport sigui una "veritable alternativa a la mobilitat privada" i que el temps de desplaçament fins al lloc de feina es consideri temps de treball.

El sindicat ha fet aquestes demandes després de presentar un informe sobre les dificultats que tenen els treballadors per arribar als polígons industrials de comarques com el Barcelonès Nord, el Baix Llobregat o el Vallès Occidental. Segons les dades recollides pel sindicat, el cost mensual d'anar en transport públic des de Barcelona fins al polígon Badalona Sud és de 402,38€, mentre que el cost de desplaçar-s'hi en transport privat és de 283,14 euros. 

El sindicat ha indicat que aquesta despesa s'ha calculat a partir del cost dels bitllets de transport, peatges i combustibles més el del temps invertit fins arribar al lloc de treball. Segons aquest càlcul, la despesa que ha d'assumir un treballador per anar de Barcelona al Polígon Santa Margarida de Terrassa és de 692,45 euros en transport públic i de 508,86 euros en transport privat.