Els bombers de Rubí-Sant Cugat lluiten per anar al campionat mundial de rescats en accidents de trànsit

Les proves eliminatòries se celebren aquesta setmana a Alcañiz (Terol)

Membres de bombers de Rubí i Sant Cugat.
Membres de bombers de Rubí i Sant Cugat. | Bombers
Redacció
11 de setembre del 2018

Els bombers del parc de Rubí-Sant Cugat participen aquests dies al XIV Encuentro Nacional de Rescates en Accidentes de Tráfico, una trobada que té lloc a Alcañiz (Terol). Els bombers rubinencs, conjuntament amb els de les Terres de Ponent, representen Catalunya en un campionat on s'escolliran els tres grups espanyols que participaran en el campionat del món a Ciutat del Cap (Sud-àfrica) l'any vinent.

A Alcañiz, cadascun dels equips realitzarà dues maniobres de rescat: una ràpida, de 12 minuts de durada, i una estàndard, de 20 minuts. Com és habitual, els assessors o jutges de la maniobra valoraran tres aspectes fonamentals: la coordinació de l'equip, la seva qualitat tècnica i l'assistència a la víctima.

Recordem que els bombers rubinencs van quedar en primera posició en la XIV edició del Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit dels Bombers de la Generalitat, celebrat a l'abril a la seu de la Regió d'Emergències de Lleida.

Els Bombers de la Generalitat fan una mitjana de 7.000 serveis per atendre  accidents de trànsit

Una de les tipologies de serveis que els efectius dels Bombers de la Generalitat realitzen amb més assiduïtat és la relacionada amb la mobilitat, amb una mitjana anual  de 7.000 actuacions, la majoria de les quals per atendre accidents de trànsit. En molts d'aquests sinistres s'hi troben persones atrapades a l'interior dels vehicles, que cal excarcerar amb celeritat. La ràpida operativitat en les maniobres de rescat és vital i és aquest el motiu pel qual és tan important la formació i el continu reciclatge dels efectius d'emergències.  

En aquest sentit, els concursos, més enllà d'una competició, són el marc ideal per a implementar els nous procediments d'intervenció en accidents de trànsit, per a dinamitzar professionalment l'actuació i fomentar l'intercanvi de tècniques i metodologies de treball. Aquesta activitat s'ha convertit en una eina formativa complementària al ventall de cursos específics oferts des de l'Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya als cossos de Bombers.