Tornen les tempestes i els ruixats aquesta tarda

La inestabilitat serà protagonista en les properes hores

Xàfecs aquest dijous.
Xàfecs aquest dijous. | Carme Molist
Redacció
06 de setembre del 2018
La nit de llamps i trons a la costa central catalana, que ha afectat especialment Barcelona i l'àrea metropolitana -deixant imatges espectaculars de la tempesta elèctrica-, ha deixat pas a un matí força tranquil. En les properes hores, però, la inestabilitat tornarà a cobrar protagonisme. La calor afluixa, però els xàfecs i les tempestes encara perduraran. Es preveu una tarda moguda.

Les ennuvolades han anat guanyant cos i presència amb el pas de les hores. Aquest fet, segons destaca el Servei Meteorològic de Catalunya, fa preveure una nova tarda-vespre amb precipitacions abundants. Ara bé, les tempestes no cauran, ni de bon tros, amb la mateixa intensitat que aquesta matinada. Poden ser, això sí, localment fortes, acompanyades de calamarsa. En general seran d'intensitat entre feble i moderada.

Els mapes indiquen que descarregarà cap al Pirineu, a les comarques entre Barcelona i Girona i diverses zones de prelitoral. L'aigua serà protagonista al Berguedà, a Osona i a la Garrotxa, entre d'altres punts de l'interior del país. Les precipitacions s'aniran acumulant amb el pas de la tarda, de nou, al litoral català. L'avís per intensitat de pluja es manté vigent al llarg d'aquest dijous.