Marcel Fernández: «Volem que la gent gaudeixi sota l'aigua i s'animi a llançar-se al món del submarinisme»

L'entitat organitza aquest dissabte i diumenge un bateig subaquàtic a la piscina de Can Marcet

Marcel Fernández, secretari d'Unisub, aquest dissabte a Can Marcet.
Marcel Fernández, secretari d'Unisub, aquest dissabte a Can Marcet. | Juanma Peláez
08 de setembre del 2018
Actualitzat el 10 de setembre a les 14:14h
Contemplar el fons marí és tot un plaer per aquells qui els agrada el mar, i aquesta Festa Major torna un dels clàssics que permetrà fer el primer pas en un entorn controlat abans de fer el pas. Es tracta del bateig subaquàtic que l'entitat sabadellenca Unisub celebra a la piscina de Can Marcet, una pràctica que es torna a celebrar després de la pausa de l'any passat. El seu secretari, Marcel Fernández, explica a NacióSabadell en què consisteix l'experiència. 

- En què consisteix un bateig subaquàtic?

- És la primera sensació amb el submarinisme, intentem que la persona que ho fa pugui començar a sentir què se sent respirant sota l'aigua, amb l'equip corresponent i la sensació d'ingravidesa que provoca. 
 

Bateig de submarinisme a la Festa Major de Sabadell. Foto: Juanma Peláez


- És el mateix fer-ho en piscina que al mar? 

- No, és ben diferent, el que fem aquí és un primer contacte amb l'aigua, amb algú que t'acompanya. Quan es fa al mar es fa amb un curs concert, que et permet descobrir el mar o el fons marí.


- L'any passat no es va fer, aquest cop hi torneu.

- Sí, l'any passat l'activitat es va fer en marc de la Festa de l'Esport, es va voler redirigir el gruix d'activitats que es fan vinculades amb l'esport a Sabadell. Però és un tema molt popular, i la gent hi va sense ni mirar el programa de festes. L'any passat ens van demanar per què no es feia, i finalment l'Ajuntament ha tornat a programar-ho per Festa Major.
 

Bateig de submarinisme a la Festa Major de Sabadell. Foto: Juanma Peláez


- Quanta gent hi passa?

- Tenim un màxim de 200 persones per Festa Major, entre el dissabte en matí i tarda i el matí de diumenge. Tot i així, intentem que siguin unes 160 persones en total, perquè així hi podem dedicar més temps i la sensació és també diferent.

- Expliqui'ns els passos que cal fer.

- Primer tenim un contacte amb la piscina perquè hi puguin estar tranquils, els equip i els expliquem el material molt simplement, perquè no es preocupin de res. El més important és sobretot el contacte amb l'instructor, qui el bateja i li explica el més bàsic: una maniobra descompressiva de les orelles per no tenir mal al timpà, i a més li explica com anirà tot el procés sota l'aigua.
 

Bateig de submarinisme a la Festa Major de Sabadell. Foto: Juanma Peláez


- Quant dura l'experiència?

- S'hi estarà entre 10 i 15 minuts fent voltes per la piscina de Can Marcet, que és molt profunda. Depenent de la persona, de si té més o menys ganes, dura més o menys. L'objectiu és que la persona no es preocupi i que gaudeixi sota l'aigua, i que serveixi d'empenta per llançar-se a aquest món del submarinisme, que no te l'acabes.
 

Bateig de submarinisme a la Festa Major de Sabadell. Foto: Juanma Peláez