GALERIA DE FOTOS La Festa Major de Sabadell arrenca a Can Rull

Gegants, diables i trabucaires omplen de festa la plaça Benjamín Garcia, a Can Rull

Espectacle de foc a l'inici de la Festa Major de Sabadell
Espectacle de foc a l'inici de la Festa Major de Sabadell | Juanma Peláez
Albert Segura / Albert Hernàndez
06 de setembre del 2018
Actualitzat a la 13:46h
La Festa Major de Sabadell 2018 ja camina des de les 19.30 hores, el punt en què l’alcalde, Maties Serracant, ha aixecat el teló des de la plaça Benjamín Garcia, a Can Rull. "La Festa Major és la millor manera de fer ciutat", ha manifestat i ha justificat la celebració de l'inici en aquest emplaçament, "Benjamín Garcia era un fuster i electricista, militant comunista de base" i ha recordat que, entre d'altres, ha fet possible "que avui celebrem els 25 anys del centre cívic" del barri. 

L’obertura s’ha fet per primer cop a la història de la ciutat al barri de Can Rull, a l'est de la ciutat. Serracant ha reivindicat l'esperit "cultural" i que "la Festa Major és el seu màxim esclat arreu de Sabadell", vivint-la amb "passió" i amb una "diversitat amplíssima". Tot i així, ha reconegut "els deutes històrics de la ciutat amb la cultura".  El batlle no s'h volgut oblidar dels presos polítics, dos veïns de Sabadell: el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell. 

El lloc elegit respon a la decisió del govern local de fer l’inici de la Festa Major en diferents punts de la capital vallesana, i si bé fa tres anys es va fer al nord i al 2016 al sud, la tradició es va seguir l'any passat a l'oest, a la plaça Cristóbal Ramos del barri de Torre-romeu. Es tanca, així, el cicle per dur la festa gran a tots els barris de la capital vallesana.

Una de les actuacions a l'inici de la Festa Major Foto: Juanma Peláez

 

La cita ha comptat amb la participació dels Gegants i Grallers de La Concòrdia, els Trabucaires de Gràcia, les Bruixes del Nord, Els Sentinelles d’Arkëmis, Les Forques de Can Deu, Els Diables de la Creu Alta, els Bastoners de Sabadell, els Gegants de Sabadell i els Gegants de Covadonga.