Recuperen una trentena d'ocells cantaires que es venien a l'aparcament de l'estació de Barberà

Els Mossos aconsegueixen 16 passerells, 12 verdums i 9 caderneres

Part de les aus i el material recollit pels Mossos
Part de les aus i el material recollit pels Mossos | Mossos d'Esquadra
Redacció
05 de setembre del 2018
Actualitzat a les 17:33h
Un treball conjunt de Mossos d'Esquadra de la comissaria de Barberà i la Unitat Regional de Medi Ambient de la Regió Policial Metropolitana Nord ha permès recuperar 37 ocells cantaires, de diverses espècies, que es venien a l'aparcament de l'estació de Rodalies la localitat. 

Tot plegat, va arrencar, el passat 1 de setembre sobre les 9.15 hores a la plaça Josep Badia, gràcies a les sospites d'una patrulla que va veure un home amb dues capses i aus al seu interior. Aquest, quan els va veure, va marxar ràpidament.

Els mossos van aturar el jove i els va explicar que acabava de comprar els ocells a una persona desconeguda a la zona del pàrquing de l'estació. Quan van arribar al lloc, els agents van observar com diverses persones estaven concentrades en una zona concreta, amb gàbies sobre dels vehicles mostrant els diversos fringíl·lids.
 

Una de les gàbies comissades Foto: Mossos d'Esquadra


Així, juntament amb la Unitat Regional de Media Ambient es va comprovar que cap dels ocells estava anellat ni disposava de la documentació corresponent. En total, es van intervenir 16 passerells, 12 verdums i 9 caderneres) i es van denunciar els fets. A més, d'identificar a diverses persones. 

L'individu va ser denunciat per infringir la Llei de protecció dels animals i la denúncia es tramitarà als Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat per a la incoació del corresponent expedient sancionador.