Sabadell combatrà les agressions sexistes i incorpora la LGTBIfòbia

L'Ajuntament organitza un taller d'autodefensa feminista

Les polseres i els fulls informatius que es repartiran
Les polseres i els fulls informatius que es repartiran | Albert Hernàndez
05 de setembre del 2018
Actualitzat a les 12:19h
L'Ajuntament de Sabadell, i com ve fent els últims tres anys, posarà mesures contra el sexisme durant la Festa Major, que arrenca aquest dimecres, però la programació forta arribarà a partir de divendres. Com a novetat, enguany ha afegit punts d'informació i d'acollida per a casos LGTBIfòbia, que duran a terme personal de la Regidoria de Drets Civils i Gènere. 

S'instal·larà un "punt lila", tal com ha explicat la regidora Míriam Ferràndiz, a l'Eix Macià des de les 22 hores i fins a les quatre de la matinada. "Donaran informació i faran acompanyament", ha subratllat. Ferràndiz, però, ha avisat que tant aquesta novetat com la tasca de sensibilització contra agressions sexistes aquests dies "és corresponsabilitat" de tothom. 

La regidora ha dit que enguany "hem reafirmat el lema sí és sí", afegint el "només". D'aquesta manera, tornarà haver-hi desplegament de tècnics, encarregats de vigilar, informar i actuar, si cal, en cas que es detecti algun cas d’agressió de caràcter sexista. També, es repartiran fulls informatius i polseres explicant el protocol.
 

La regidora de Drets Civils i Gènere presentant les novetats de lluita sexista a la Festa Major Foto: Albert Hernàndez


Taller d'autodefensa 

Una altra de les novetats d'aquest 2018 és el taller d'autodefensa feminista, organitzat per l'Ajuntament, que es durà a terme aquest dissabte a l'Estruch, des de les 16 a les 20 hores. Una iniciativa per donar instruments a les dones per tal de defensar-se d'un atac masclista, en un context d'oci. 

A més, continuarà el punt d'assessorament sobre drogues, a la zona de concerts, i un grup itinerant que es mourà per l'espai dels joves.