La mare de la família desallotjada a La Llagosta diu que els confonen amb un altre clan

Vanesa Cabo nega que estiguessin ocupant un immoble de forma il·legal i defensa que pagaven un lloguer

Des del balcó han llençat objectes
Des del balcó han llençat objectes | Marc García Gutiérrez
Redacció
04 de setembre del 2018
La mare de la família desallotjada a La Llagosta (Vallès Oriental) el passat cap de setmana, Vanesa Cabo, afirma que el conflicte veïnal es fruit d'una confusió. En una entrevista a Antena 3, Cabo ha dit que els habitants de la població els han confós amb una altre clan que està relacionat amb una mort violenta. "Nosaltres no som els assassins, som els afectats", ha assegurat. En aquest mateix sentit ha negat que estiguessin ocupant l'immoble on han residit fins ara i ha dit que pagaven un lloguer perquè no són "ocupes".

Amb tot, ha reconegut que el seu fill de dotze anys ha entrat en cases buides i que en diverses ocasions ha hagut de parlar amb la Policia Local per incidents relacionats amb els seus fills. Les declaracions de Cabo arriben després dels aldarulls que van tenir lloc el passat cap de setmana a la població del Vallès Oriental i que van acabar amb tres persones detingudes.

Vigilància 24 hores

Per la seva banda, l director general de la Policia, Andreu Joan Martínez, s'ha compromès amb l'alcalde de la Llagosta (Vallès Oriental), Óscar Sierra, a vigilar les 24 hores del dia la zona del municipi on aquest cap de setmana hi ha hagut aldarulls pels enfrontaments entre veïns i una família considerada conflictiva.

El compromís ha estat el resultat més destacat de la reunió que Martínez ha mantingut aquest dilluns al migdia amb Sierra, que reclamava més efectius policials per vigilar el municipi. El director general s'ha compromès a activar efectius de les comissaries pròximes davant de qualsevol eventualitat i, si cal, també hi ha disponibles els agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (Arro), que tenen la seu a la comissaria de Mollet del Vallès.

Poc abans de la reunió, Sierra havia demanat a la Generalitat una resposta urgent per resoldre "el més aviat possible" els problemes de convivència que afecten la població. En declaracions a l'ACN Sierra lamentava els episodis de tensió del cap de setmana passat al municipi i condemnava "qualsevol mena de violència".

També advertia, però, que els veïns "estan molt enfadats" perquè fa temps que hi ha una família que ha "violentat la convivència" i que acumula diverses denúncies per "agressions i robatoris". Fa tres setmanes l'alcalde va fer arribar una carta al conseller d'Interior, Miquel Buch, denunciant la situació.

En paral·lel, l'alcalde de la Llagosta té previst parlar aquest dilluns amb el conseller d'Afers Socials, Chakir el Homrani, perquè informi la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) sobre el tema, ja que hi ha alguns membres d'aquesta família que són menors.
 

La batalla campal a La Llagosta Foto: Marc García Gutiérrez

 

Veïns intentant entrar al domicili de La Llagosta Foto: Marc García Gutiérrez


Tal com es pot veure a diversos vídeos penjats a les xarxes socials, es van viure moments de tensió amb intercanvi d'insults, amenaces i fins i tot llançament d'objectes.