​Els Saballuts participaran al Concurs de Castells de Tarragona

L'organització els convida a la cita, que se celebrarà el proper 7 d’octubre a la Tarraco Arena Plaça

04 de setembre del 2018
Actualitzat a les 17:21h
Una imatge del Concurs de Castells
Una imatge del Concurs de Castells | Maite Gomà/BdV
Els Castellers de Sabadell seran una de les dotze colles que participaran en el Concurs de Castells d’aquest any, que se celebrarà el proper 7 d’octubre a la Tarraco Arena Plaça de Tarragona. La colla així ho va votar en assemblea aquest dilluns al vespre per una àmplia majoria, després de rebre la invitació oficial de l’organització del concurs.

Els Saballuts van tancar l’any passat com la desena colla amb més puntuació del país, amb un total de 14,895 punts, per davant dels Marrecs de Salt i la Colla Vila de Gràcia, i d’un total de 82 colles d’arreu del país. Tancat el curs, el passat 31 d’agost, van rebre la invitació conforme havien quedat entre les 12 colles amb major puntuació, motiu pel qual es van iniciar els tràmits per decidir si acceptaven.

“Revalidem que som dintre de les deu colles més importants del món casteller, capaces de fer actuacions de més complexitat, i amb la importància de reafirmar la feina feta en assaig i a plaça, amb un esforç considerable per part dels castellers que assagen cada setmana amb molta convicció”, assenyala el president dels Saballuts, Joan Carles Sànchez, en declaracions a NacióSabadell.

En aquest sentit, apunta que més que el fet que puguin participar al concurs es dona reconeixement a una projecció continuada del col·lectiu: “Som dins del grup de colles que han mantingut un nivell en l’últim curs i fins i tot en els darrers quatre anys, que fem castells de 9”.

La cita se celebrarà el proper 7 d’octubre a Tarragona.