Mútua de Terrassa posa en marxa les Consultes Externes i l'Hospital de Dia al nou Edifici Estació

Està previst que el servei dde Rehabilitació també estigui actiu en aquest emplaçament el proper 13 de setembre

L'Hospital Universitari MútuaTerrassa.
L'Hospital Universitari MútuaTerrassa. | Joaquim Albalate
Redacció
16 de setembre del 2018
 
Mútua Terrassa ha posat en marxa aquest dilluns les noves Consultes Externes i l'Hospital de Dia a l'Edifici Estació, ubicat a sobre de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Vallparadís.

En els propers dies es durà a terme el trasllat del servei de Rehabilitació que està previst que estigui actiu en aquest emplaçament el 13 de setembre. El trasllat respon a una voluntat de millorar el model d'atenció assistencial. En aquest sentit, les noves Consultes Externes comptaran amb un centenar de consultoris a disposició de les diferents especialitats, fet que suposarà un augment de més d'una quinzena d'àrees de consulta mèdica.

La nova distribució dels espais assistencials s'ha dut a terme d'acord amb criteris de proximitat entre les especialitats, àrees funcionals i unitats vinculades. Els pacients disposaran de circuits més amables i intuïtius.

Els dos trasllats s'han fet coincidint amb el període estival, quan l'activitat es redueix un 50%. Totes les plantes del nou edifici tenen visió sobre el Parc de Vallparadís i connexió directa amb la línia S1 (Barcelona – Vallès) de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. De fet, es tracta del primer equipament de l'estat que acollirà dependències assistencials i una estació de tren, fet que afavorirà l'ús del transport públic. 

La previsió és que les Consultes Externes puguin acollir un trànsit d’entre 4.000 i 6.000 persones diàries, l'Hospital de Dia d'Oncologia podrà administrar una trentena de tractaments simultanis i l'àrea de Rehabilitació podrà atendre fins a 700 pacients diaris. La capacitat del nou espai permet futurs creixements, tenint en compte que l'any passat ja es va registrar un increment global de l'activitat d’un 9%.