Sílvia Simon, perruquera: «Els Gegants de Sabadell es pentinen per Festa Major com nosaltres per Nadal»

Cada any, abans de Festa Major, es posen a punt per sortir al carrer de vint-i-us botons

Sílvia Simon, perruquera dels Gegants de Sabadell
Sílvia Simon, perruquera dels Gegants de Sabadell | Juanma Peláez
07 de setembre del 2018
Actualitzat a les 9:13h
Per lluir, s'ha de patir... o tenir cura d'un mateix. Els Gegants de Sabadell, però, poca cura poden tenir de si mateixos al llarg de l'any, i és per això que cada setembre, abans de Festa Major, se'ls posa a punt. La perruquera Sílvia Simon (Sabadell, 1980) és l'encarregada de garantir que els gegants de la ciutat surtin al carrer amb el cabell perfecte, i per això aquesta setmana els ha pentinat i arreglat el cabell. Ho ha explicat a NacióSabadell.

- Ja fa una colla d'anys que li encarreguen aquesta tasca!

- Sí, i molt contenta que ho faig! Des de fa onze anys tinc una perruqueria a la Via Aurèlia de Sabadell, però per coses de la vida he acabat anant a parar arreglant els gegants per Festa Major.
 

Sílvia Simon, perruquera dels Gegants de Sabadell. Foto: Juanma Peláez


- Com va ser?

- Formo part de la Colla de Diables de Les Forques de Can Deu, i al final en el món de la cultura en aquesta ciutat ens acabem coneixent tots. Al 2012 algú es va adonar abans de Festa Major que els gegants tenien el cabell fatal. Es va il·luminar i va dir en veu alta que la Sílvia era perruquera. Així que em van demanar el favor, i com que jo m'enredo amb tot, vaig dir que som-hi! Aquell any vaig anar a L'Estruch, i quan els vaig veure vaig confirmar que m'havia ficat en un bon embolic!
 

Sílvia Simon, perruquera dels Gegants de Sabadell. Foto: Juanma Peláez


- I quan dura el procés?

- M'hi poso cada any per dilluns de Festa Major, i fins divendres. El que més problemes em duu és l'àvia, que té un tipus de cabell més complicat i se li fa malbé més ràpidament. Tots els gegants que tracto tenen cabell sintètic.

- Com és?

- Com el de les nines. És una perruca enganxada amb grapes, el problema és que amb les actuacions els toca l'aire i els despentinen, freguen amb arbres i se'ls enreda el cabell.
 

Sílvia Simon, perruquera dels Gegants de Sabadell. Foto: Juanma Peláez


- Diu que l'àvia és la més complicada de pentinar.

- Ella duu postissos, unes trenes. Primer li trec els clips, desfaig la trena i la refaig quan toca, no cada any. La resta del cabell el desenredo i li passo el raspall, com si fos cabell real. Pensa que l'àvia deu tenir vora els 80 anys, si no els ha fet ja, és molt vella! En ser tan alta, la desmunten perquè hi treballi des de terra, però amb els altres he d¡enfilar-me a dalt d'una escala.

- Així quants en fa?

-Doncs són l'àvia, l'Elisenda, la Salut, en Roger i en Feliu. Cada gegant trigo un temps diferent, depenent de com estiguin. L'àvia em suposa una hora entre desfer i refer, i els altres en poc més d'un quart d'hora poden estar llestos. Les noies porten un barret i una reixa, que protegeix més el cabell i cal fer-hi menys cosa.
 

Sílvia Simon, perruquera dels Gegants de Sabadell. Foto: Juanma Peláez


- I suposo que no se'n cansa.

- I ara! És un treball altruista, i em fa molta il·lusió, és un orgull. Si un any em diguessin que no ho fes em donarien un disgust. A les clientes de la perruqueria, a més, els fa molta gràcia, i cada any segueixen les fotos dels gegants per les xarxes per veure com han quedat.

- Què passa amb la resta de gegants? Per què no els pentina?

- La resta no tenen cabells, són pintats. Hi ha gent aquests dies que també està repassant la pintura dels gegants, altres la roba... pels gegants, la Festa Major és com per nosaltres el Nadal, s'han de posar ben arreglats.
 

Sílvia Simon, perruquera dels Gegants de Sabadell. Foto: Juanma Peláez


- I tot ha de sortir rodó.

- Clar! Pensa que l'any passat, després de tota la feinada, em van trucar a corre-cuita. Amb el trasllat dels gegants a l'inici de Festa Major a Torre-romeu, en carregar l'àvia al camió, la van posar arrepenjada a sobre d'un coixí, però estava mal col·locat i tenia el velcro cap a munt, de manera que se li va enganxar tot el cabell. Em van demanar auxili, i dijous al vespre vaig anar-hi corrents per arreglar-la. 

Sílvia Simon, perruquera dels Gegants de Sabadell. Foto: Juanma Peláez