Sabadell es blinda per evitar el tanatori a la Rambla Ibèria

Serà aquest dilluns a les 13 hores

L'edifici on es volia instal·lar el tanatori
L'edifici on es volia instal·lar el tanatori | Norma Vidal
03 de setembre del 2018
Actualitzat a les 15:32h
Els vots de l'equip del govern municipal -ERC, Unitat pel Canvi, Crida per Sabadell i Guanyem- i de Cs han permès denegar el recurs interposat per Serveis Funeraris Barcelona-Grup Mémora per construir un tanatori a la Rambla Ibèria. S'ha acordat rebutjar aquest recurs de la companyia, que fa referència a anul·lar l'acord plenari del passat 28 de juny, que invalidava la tramitació de llicències durant un any per aquestes activitats dins l'entorn urbà. 

Així s'ha decidit en un ple extaordinari, celebrat aquest dilluns. Els grups de PSC, CiU i PP s'han abstingut. Es dona el cas que socialistes i convergents van donar el seu "sí" a la suspensió a la sessió plenària del juny. En aquest sentit, el portaveu del PSC, Josep Ayuso, ho ha justificat "pel com" d'aquest procediment i ha augurat que això acabarà "en un procés judicial". 

Per la seva part, el portaveu de CiU, Carles Rossinyol, ha dit que  és "una estratègia per denegar una llicència" i ha recordat que a Sabadell "hi ha un monopoli". 

El segon tinent d'alcalde, Juli Fernàndez, ha afirmat que "no es limita a tota la ciutat. Aquesta activitat es pot instal·lar an altres zones" i ha insistit que els informes tècnics han apuntat que poden "tenir efectes importants sobre l’entorn, amb la mobilitat, un impacte social o en el desenvolupament estratègic de la ciutat".

Per això, ha subratllat que s'ha tombat la proposta perquè necessita d'uns estudis, que Mémora no ha presentat. Fernàndez ha manifestat que "no vulnerem els drets de ningú i la nostra responsablitat és ordenar aquests tipus de serveis".