Marc Calls: «No cal deixar de divertir-se per treure bones notes»

És el sabadellenc que ha obtingut la millor nota final d'accés a la universitat, un 9,626

Norma Vidal
16 de juliol del 2015
Actualitzat a les 12:23h
Marc Calls, el sabadellenc que ha obtingut millor nota final d'accés a la universitat.
Marc Calls, el sabadellenc que ha obtingut millor nota final d'accés a la universitat. | Juanma Peláez

Marc Calls, el sabadellenc que ha obtingut millor nota final d'accés a la universitat. Foto: Juanma Peláez


En Marc Calls ha deixat de ser un sabadellenc més. Aquest 2015 ha esdevingut el jove de la ciutat que ha obtingut la millor nota final d'accés a la universitat. Va treure un 13,22 a la selectivitat i una mitja de 9,626. Madur, assenyat i constant, el jove afirma que sempre ha tingut clar quan calia estudiar i quan era el moment de divertir-se. La propera tardor començarà a estudiar medicina, abans però, té tot un estiu per endavant per descansar, relaxar-se i gaudir de l'èxit assolit. Ho explica en una entrevista a Nació Sabadell

- T'esperaves obtenir aquest resultat?
No. Sabia que m'havia anat molt bé perquè havia treballat molt, però no tant com per estar entre els 10 millors de la ciutat. Ha estat un xoc increïble. 

- Quina ha estat la millor nota que has tret?
Curiosament història, on he obtingut un 10. 

- Curiosament?
Si, perquè faré una carrera de ciències. Però el fet que aquesta és una assignatura per la qual estava menys habituat a estudiar perquè només l'he feta aquest darrer any, va dur-me a preparar-me molt. També va influir el meu professor d'història que és molt bo i va aconseguir que m'agrades molt. 

- Quina carrera faràs?
El dia 14 d'abril em vaig matricular per cursar medicina. 

- Vocacional?
La veritat és que no era una carrera que m'hagués agradat des de sempre i que tingués molt clara, però després d'obtenir aquestes notes i de mirar les opcions que tenia...vaig veure les matèries i em van agradar molt, així que he decidit provar. Tinc un amic que em va dir un cop "El món el crea Déu però el fan els valents", així que he decidit ser valent. 

- Vas estudiar Ramar ESO i Batxillerat, com va ser l'experiència i on vas fer la primària?
Abans d'anar a Ramar vaig estar a l'Escola del Sol. La veritat és que el grup Ramar és dur, no és només la fama que té, és cert, però et dóna molta constància. Aquest és un valor molt important. Jo no he hagut d'adquirir-la, ja la tenia de per si. 

- I a nivell personal. Què t'agrada fer?
El que és normal, sortir amb els meus amics, anar al gimnàs, jugar a pàdel...no és que m'agradi estudiar, simplement sóc una persona que pensa que hi ha un temps per a cada cosa. No cal deixar de divertir-se per treure bones notes. Sempre he tingut molt clar quan calia estudiar i quan era el moment de passar-ho bé. 

- I aquest estiu, quins plans tens? 
Sobretot descansar. No he fet gaires plans més enllà d'un viatge amb la família per les capitals bàltiques. Vull deixar que passi el temps, estirar-me al sofà i relaxar-me.