Endesa retira 13 quilòmetres de cablejat aeri del Vallès

L'actuacií millora i recupera l'entorn paisatgístic de la comarca

Els operaris treballant en la retirada de cablejat
Els operaris treballant en la retirada de cablejat | Endesa
Redacció
31 d'agost del 2018
Endesa ha finalitzat recentment els treballs de retirada de la línia elèctrica de doble circuit de mitjana tensió, de més de 13 quilòmetres de longitud i 77 torres i altres elements elèctrics, que transcorria per Rubí, Sant Quirze del Vallès, Sabadell i Terrassa. L'objectiu de l'actuació és millorar la qualitat ambiental i paisatgística.  

Els treballs han consistit a retirar, de manera esglaonada, seguint uns criteris d'accessibilitat, tots els elements que componien la línia elèctrica de doble circuit que connectava la subestació de Rubí i la de Palau-solità i Plegamans. En concret, els treballs es van iniciar amb la retirada de les torres i cables més accessibles dels municipis de Rubí i Sant Quirze.
 

Els operaris treballant en la retirada de cablejat Foto: Endesa


I més gradualment s'han eliminat, fins a completar els treballs, la totalitat de les seves infraestructures de Terrassa i Sabadell, on s'han retirat els cables d'un dels circuits. A les capitals vallesanes, en concret, la línia creuava alguns trams ferroviaris, diferents carreteres i, fins i tot una depuradora, entre d'altres. 

En total s'han eliminat a Rubí 4.820 metres de cablejat i 48 torres; a Sant Quirze, 4.145 metres i 29 torres; a Sabadell, 1.196 metres de 8 torres i a Terrassa, 2.911 metres de 20 torres. A més, s'han retirat les corresponents bases de formigó que fixen les torres al terra, i s'ha procedit a la restauració dels clots mitjançant el farciment amb terra vegetal segons la tipologia de cada ubicació.