Detenen un lladre especialitzat en robar bugaderies autoservei al Vallès

Entre els anys 2017 i 2018 hauria assaltat un total de 65 locals d'aquest tipus

El presumpte lladre actuant en un dels locals
El presumpte lladre actuant en un dels locals | Mossos d'Esquadra
Redacció
25 d'agost del 2018
Actualitzat a les 15:47h
Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 20 d’agost un home de 27 anys, veí de Barcelona, com a presumpte autor de diversos delictes de robatoris amb força i danys a bugaderies autoservei. La policia catalana li atribueix deu robatoris, nou a Barcelona i un a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), comesos entre febrer i juliol de 2018 i el considera un especialista en aquests delictes en establiments d'aquest tipus.  

A més, també se l’investiga per deu delictes de danys, ja que va causar destrosses en els locals i un delicte de robatori furt d’ús de vehicle. Actuava habitualment amb el cap cobert per tal que el seu rostre no quedés enregistrat pel sistema de vídeo-vigilància i dificultar així la seva identificació. Assaltava els locals en horari d’obertura, assegurant-se que no hi havia clientela. 

El detingut trencava violentament les parets del voltant de les màquines rentadores per accedir a la zona de recaptació o bé les desplaçava i així accedir als diners pel forat que deixaven els aparells al moure'ls.  El passat 20 d’agost, agents del cos català el van localitzar al Districte d'Horta de Barcelona. A més, es trobava fugit de l’acció de la justícia, a l'incomplir l’obligació de presentar-se en un jutjat com a conseqüència d’un  procediment judicial instruït per un robatori amb força també a una bugaderia de la capital catalana.
 
També se l'ha relacionat amb robatoris amb força a d'altres punts de Catalunya, no només Barcelona i la seva àrea metropolitana, com Manresa i Girona. El detingut es trobava en llibertat provisional des de de juliol de 2017, després d'haver estat detingut i empresonat preventivament per cometre diferents robatoris en altres bugaderies autoservei.
 

El detingut ocultava el rostre per no ser identificat per les càmeres Foto: Mossos d'Esquadra


En el seu historial policial acumula més d’una cinquantena de detencions, la majoria per robatori amb força comesos sobretot en establiments comercials. Entre els anys 2017 i 2018, hauria assaltat un total de 65 bugaderies. El detingut va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs.