Els Agents Rurals detecten una pràctica de «caça il·legal» d'ocells cantaires a Sabadell

Utilitzen un trampa prohibida per una directiva europea

per Redacció , 24 d'agost de 2018 a les 17:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Agents Rurals busquen l'autor o els autors d'unes trampes que han trobat a Sabadell per caçar ocells cantaires, és a dir, "verdum, cadernera i gafarró", entre d'altres, segons ha explicat el cap de l'Àrea Bàsica del Vallès Oriental i en funcions al Vallès Occidental, Enric Maya. Consisteixen en unes creueres amb vesc, que consisteix en posar diverses branques en creu i cola, per tal que les aus quedin enganxades.  

Una caça "il·legal", tal com ha recordat Maya. El responsable de l'àrea vallesana ha recordat que la captura d'aquest tipus d'ocells "està prohibida" per una directiva europea des de fa tres anys. Així com tampoc es pot emprar l'altre sistema, "conegut com a xarxa japonesa", que es posa elevada pel pas dels ocells i queden atrapats, que el cos també ha detectat, tot i que no en aquest cas. 

 

La trampa per caçar ocells, trobada a Sabadell Foto: Agents Rurals


Maya assenyala que des de fa uns dos mesos han trobat aquestes trampes, "que fan un pam de llarg", ha descrit. I que és normal trobar-les sobre canyes, branques i torrents.  

 

Participació