La col·laboració ciutadana frustra dos intents de robatori en habitatges de Barberà

Hi ha dues persones detingudes, en llibertat amb càrrecs després de comparèixer davant un jutge

Redacció
21 d'agost del 2018
Actualitzat a la 13:47h
La trucada de dos veïns de la Ronda Catalunya de Barberà va permetre els Mossos d'Esquadra caçar dos joves, de 23 i 26 anys, sense antecedents i amb domicili desconegut, després de dues temptatives de robatori amb força en dos habitatges de la zona. 

El fets van tenir lloc la nit del passat 15 d'agost, quan a les 22.30 hores la policia catalana va rebre la primera trucada, en la que s'assegurava la presència de dues persones a l'interior d'un pati d'una propietat d'aquest carrer del municipi vallesà, amb "una acurada descripció". Minuts més tard, la segona alerta. Un altre veí avisava que hi havia dues persones al pati d'una altra finca, coincidint amb la descripció feta anteriorment.

Les diferents dotacions policials destinades van començar la cerca i els van trobar al límit amb Badia del Vallès. Tot i així, els dos joves, en veure´s sorpresos, es van desfer de  diversos estris com ara un tornavís, una clau Allen i una llanterna. 

Els agents els van identificar i detenir. El passat 17 d’agost van passar a disposició del Jutjat de Guàrdia de Cerdanyola, qui va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Les investigacions dels Mossos van descobrir que un dels suposats intents de robatori van crear desperfectes, però van fugir quan es va activar l'alarma. I en el segon habitatge no van aconseguir accedir-hi. La investigació, però, continua oberta i no es descarten que els detinguts estiguin relacionats amb altres robatoris a domicilis comesos dies enrere en la mateixa zona.