Unes 200 persones guarden cinc minuts de silenci en el primer aniversari del 17-A a Sabadell

La sirena antiaèria ha marcat l'inici i el final d'aquest record

Hanan Agueltim llegint el manifest
Hanan Agueltim llegint el manifest | Albert Hernàndez
17 d'agost del 2018
Actualitzat a les 14:33h

La sirena antiaèria ha sonat i s'ha fet el silenci a la plaça Sant Roc. Unes 200 persones han guardat els cinc minuts de silenci en record a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils, en el primer aniversari dels atacs terroristes.

Part de l'equip de govern municipal, regidors del ple, membres de la Policia Municipal, Bombers i Mossos d'Esquadra, també hi han estat presents en aquest acte a les portes del consistori. 

Una membre d'Amunt Associació per la Cultura i el Desenvolupament, Hanan Agueltim, ha llegit el manifest en memòria de les víctimes i per la pau, que ha difós l'Associació Catalana de Municipis, impulsora també de la iniciativa als ajuntaments catalans. Un escrit en el que s'ha destacat la feina dels diferents cossos de seguretat, mèdics, de prevenció i d'emergències.
 

Els representants municipals a les portes del consistori Foto: Albert Hernàndez

La plaça Sant Roc en silenci durant cinc minuts Foto: Albert Hernàndez

 

Ha reivindicat "l’esperit solidari, obert i de col·laboració de la nostra societat" que va aflorar fa un any, "convertint de nou, com hem fet, la Rambla de Barcelona i el Passeig Marítim de Cambrils en artèries de vida. Un lloc de trobada, de multiculturalisme, de respecte i de civisme, una mostra del que són els nostres pobles i ciutats". 

Hanan Agueltim ha expressat conceptes com "llibertat" i "no discriminació", a la vegada que ha recuperat un eslògan molt difós i espontani ara fa un any: "Un país que s’alça dient que no té por".  
 

La plaça Sant Roc en silenci durant cinc minuts Foto: Albert Hernàndez

La gent concentrada a la plaça San Roc Foto: Albert Hernàndez

S'ha format un rotllana a les portes de l'Ajuntament Foto: Albert Hernàndez